Barutana klub Beograd

ANONIMNI PESNICI: Treći ciklus besplatne pesničke radionice za neafirimisane ljubitelje poezije!

Datum objave:18.03.2015

Pročitano:4592 puta

Datum održavanja: 24.04.2015

Lokacija: Dom omladine, Beograd

Od aprila meseca u Domu omladine Beograda počinje treći ciklus besplatne pesničke radionice Anonimni pesnici, namenjene neafirimisanim ljubiteljima poezije. Radionica će se održavati od 24. aprila do juna 2015. godine (ukupno deset dvosatnih termina), subotom od 16:30 do 18:30 časova. Broj učesnika je ograničen, a radionica je namenjena uzrastu od 18 do 35 godina, autorkama i autorima koji do sada nisu objavljivali svoje pesme.

 

ANONIMNI PESNICI: Treći ciklus besplatne pesničke radionice! | Dom omladine | Beograd | 2015


Dom omladine Beograda poziva mlade koji vole poeziju i žele da je pišu, da se prijave i budu deo grupe koja će dva meseca u nepromenljivom sastavu zajedno raditi. Dobro su došli i oni koji misle da ne umeju da pišu ili to nisu nikada probali, ali žele da se izraze kroz poeziju. Cilj radionice je da okupi zaljubljenike u poeziju, koji će se pod vođstvom mentora, ali i u razmeni mišljenja i pesničkih iskustava sa drugim polaznicima, kreativno razvijati i učiti tehnici pisanja pesama.


Mentorka radionice je Ognjenka Lakićević, pesnikinja (dve zbirke poezije, „Ispod stepeništa“, „Ulubljenja“), i pevačica grupe Autopark, autorka većine tekstova pesama. Ognjenka je diplomirala na Filološkom fakultetu, na katedri za engleski jezik i književnost.


Pisane prijave treba da se sastoje od motivacionog pisma veoma slobodne forme u kome će kandidati obrazložiti zašto se prijavljuju, zašto bi voleli da bude deo radionice, i zašto (žele da) pišu. Takođe, potrebno je poslati i nekoliko svojih pesama. U slučaju da kandidat do sada nije pisao, mora biti veoma ubedljiv u motivacionom pismu. Izabraćemo kandidate za koje ocenimo da su najzainteresovaniji za rad i za koje nam se učini da bi najviše dobili od radionice, a samim tim i najviše pružili ostalim učesnicima kroz grupni rad.


Dom omladine Beograda je tokom proleća i jeseni 2014. godine organizovao dva ciklusa radionice Anonimni pesnici, pod vođstvom Ognjenke Lakićević. Osnovna ideja – rad sa najnovijom generacijom talenata u oblasti poetskog izražavanja – rezultirala je, pre svega, kvalitetnim pesmama koje su objavljivane onlajn i u štampanim izdanjima, međusobnim povezivanjem i saradnjom Anonimnih pesnika koja i dalje traje. Radionica se nastavlja i tokom 2015. godine, a izbor pesama koje su nastale do sada možete pogledati na blogu: http://anonimnipesnici.blogspot.com/.

 

Učešće je besplatno, ali su prijave obavezne putem mejla: radionice@domomladine.org. Rok za slanje prijava je 10. april 2015.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :