Annie Jr. - Duh Brodveja u Novom Sadu! 19 & 21. maj @ Pozorišta mladih

Datum objave:13.05.2013

Pročitano:3355 puta

By:Olivera Inić

Jedan od najpoznatijih svetskih mjuzikala Annie Jr. stiže u Novi Sad!
 
Coolist Fondacija je u saradnji sa Akademijom Zabave i Umetnosti «O&M« u Novom Sadu, odabrala najtalentovanije mlade ljude iz našeg grada, uzrasta od 9 do 18 godina, koji će svoje umeće i stvaralačke napore predstaviti domaćoj publici i omogućiti joj da doživi veliki  spektakl Annie Jr. u Novom Sadu.
 
Predstava Annie Jr. se radi sa dve postavke mladih talenata, tako da publiku očekuju dve premijere. Prva premijera Annie Jr. zakazana je za 19. maj 2013. u velikoj sali Pozorišta mladih u Novom Sadu sa početkom u 19 časova i 30 minuta. Druga premijera,sa novom ekipom izvođača, će se održati 21. maja, takođe u Pozorištu mladih u 19 časova i 30 minuta.
 


Stručni kadar Akademija zabave i umetnosti «O&M» pripremio je učesnike u predstavi.Sve numere su izuzetno zahtevne i, iako je cela predstava u verziji od 60min i prilagođena mladim izvođačima, one se izvode u originalu.
 
Predstava je sa svim songovima, prvi put prevedena na srpski jezik i za njeno izvođenje su obezbeđena autorska prava i licenca. Ceo projekat je podržan od strane Američke ambasade u Beogradu.
 
Američki mjuzikl Annie premijerno je prikazan na Brodveju davne 1977. godine. Doživeo je ogroman uspeh i u originalnoj postavi na programu ostao šest godina. Mjuzikl je godine 1993. dobio nastavak pod naslovom Annie Warbucks, ali su široj publici poznatije dve filmske adaptacije. 1982. godine je John Huston režirao Annie sa Aileen Quinn, a 1999. godine Rob Marshall snimio je Annie sa sa Alicijom Morton u glavnoj ulozi. Neke od pesama, kao što su It's a Hard Knock Life i Tomorrow su postale veliki svetski hitovi.

Verzija Annie Jr. je prilagođena mladim izvođačima, do 18godina, a mjuzikl je namenjen celoj porodici!( ili publici od 7 do 77 godina)
 
Tim ljudi, koji entuzijazam i veru da rade pravu stvar, usmeravaju na  razvoj kulture i stvaralaštva dece i omladine i tako daju ogroman doprinos našem gradu čine:  
 
Producent: Olivera Inić
Umetnički direktor: Marina Adamov Stojadinović
Reditelj: Dragan Stojmenović
Tim za uvežbavanje songova: Marina Adamov Stojadinović i Svetlana Palada
Rad sa glumcima: Dragan Stojmenović
Koreografija: Tatjana Grujić
Prevod na srpski jezik: Olga Gekić
Adaptacija songova: Tode Nikoletić
Scenografija: Livija Mikić
Kostimi: Nataša Vranešević
 
Da Novi Sad doživi Brodvej zaslužna je i ekipa mladih talenata koji svojim glasovima pokazuju da su dorasli svetskim izazovima:
 
Teodora Stanković, Irina Arsenijević, Stevan Lukić, Željana Danilović, Galina Žižakov, Gala Gekić, Jana Samardžić, Luka Samardžić, Boris Horvat, Anja Todorović, Jovan Đorđić, Miroslav Grubić, Maša Jevtić, Mateja Radenković, Isidora Zora Lučić, Brana Živković, Jelena Kovač, Gordana Tatić, Barbara Stanković, Hristina Filipović, Tamara Korda, Mina Sekulić, Jelena Burčer, Branko Čiča, Vanja Ristanović, Aleksandar Gutović, Lena Puzić, Anđela Danilović, Tara Stajić, Marija Jovišić, Alisa Jablanov, Aleksandra Miodragović i Sara Azarić.
 
Ulaznice po ceni od 400 i 490 dinara mogu se kupiti od 8. maja na svim Gigstix prodajnim mestima: Pariski magazin u Kralja Aleksandra 14, knjižara „Bulevar Books“ (zgrada Aleksandar), knjižare „Serendipiti“ (Spens i Merkurova zgrada u Rumenačkoj 150) i kafe bar „Macchiato“ u tržnom centru „Merkator“.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :