Anna, Umek i Marshall Jefferson obeležili prvo veče Nektar Freshwave festivala

Datum objave:06.08.2016

Pročitano:3356 puta

Lokacija: Banjaluka

Fantastični nastupi izvođača, pred oko 4.500 posetilaca na pet festivalskih bina obeležili su prvu festivalsku noć jubilarnog, petog Nektar FreshWave festivala, koji se održava na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

 

Nektar FreshWave / Foto: Bojan Vasiljević

Foto: Bojan Vasiljević


U četvrtak uveče je otvoren najveći festival elektronske muzike u BiH. Setom DJ Jome Maje i Borga otvoren je program na glavnoj bini, a oko 23 časa njihovo mesto zauzela je ANNA. Nakon nje nastupio je čuveni slovenački DJ i producent Umek, a program je završen zajedničkim setom Mladena Tomića i Siniše Tamamovića.


Brazilska DJ atrakcija ANNA priuštila je publici set koji će se dugo pamtiti u gradu na Vrbasu. Sjajan izbor traka i specifična vještina miksanja u potpunosti su opravdala visoka očekivanja publike, s obzirom na to da se radi o jednom od najtraženijih techno performera ovog leta!

 

Nektar FreshWave / Foto: Bojan Vasiljević

Foto: Bojan Vasiljević


Slovenački DJ i producent Umek pokazao je publici zašto je jedan od naproduktivnijih producenata u regionu čiji setovi već gotovo dvije decenije odzvanjaju najvećim svjetskim festivalima i plesnim podijumima. Svetski poznati Banjalučani Mladen Tomić i Siniša Tamamović su svom gradu, nakon duže pauze, poklonili nastup koji predstavlja okosnicu elektronske scene u BiH i zajedno sa festivalom čine jaku osnovu za razvoj ove muzičke industrije u BiH.

 

Čikaški „kum hausa“, legendarni Marshall Jefferson nastupio je na Burn Energy bini. Imali smo priliku da čujemo fantastičnu retrospektivu house hitova koji su obeležili prethodne dve decenije, majstorski odabranu i pažljivo predstavljenu publici. Jefferson je jedan od začetnika čikaškog housea, koji se počeo razvijati još krajem 80-ih godina prošlog veka. Regionalnu podršku dali su Wise D Kobe, Ana Nikolić, Mandarina, Mili Šefić i Danijel Kević.

 

Nektar FreshWave / Foto: Bojan Vasiljević

Foto: Bojan Vasiljević


Jagermaister Massive binom dominirao je beogradski trojac, Kawiar Mangera, Timbe iz sastava Bad Copy i famozni DJ Rahmanee, čiji je drum and bass set opravdao postojanje ove bine, jer je jasno da publika obožava, podržava i želi više izvođača ovog muzičkog pravca.


Druge večeri će na glavnoj bini nastupiti planetarno popularni Fedde le Grand, a zvezde Burn Energy bine su Pero Fullhouse, Ivan Komlinović i Whyt Noyz. Na Massive bini čeka nas Baga Sound, Bizzo i Zupany, a na Cinema stejdžu gledamo film „Rock'n'war“.


Prijatelji festivala su Banjalučka pivara i kompanija m:tel. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :