ANKETA: Šta domaći DJ-evi misle o Boži Podunavcu?

Datum objave:11.11.2016

Pročitano:5624 puta

Datum održavanja: 12.11.2016

By:Marija Joksimović

Lokacija: Drugstore

Sa 30 godina na sceni čiji je i osnivač, Boža Podunavac apsolutno zaslužuje poštovanje svih drugih DJ-eva kako na elektronskoj muzičkoj sceni, tako i van nje. A u želji da saznamo šta to najviše gotive kod Bože, razgovarali smo sa Speedyjem koji se našao na lineupu za Božinu žurku kojom će proslaviti jubilej u subotu 12. novembra u klubu Drugstore, zatim sa Lukom i Bojanom iz Concrete DJz koji će biti zaduženi za after party u KPTM-u i sa Tomyjem Catzom koji pripada mlađoj generaciji DJ-eva koji tek traže svoje mesto pod suncem na ovoj sceni.

 

Boža Podunavac

Speedy
Boža je legenda techno kulture u Srbiji. Kao klinci pratili smo ga po žurkama i odrasli uz njega i njegov zvuk na neki način. Sada, kada se bavim ovim poslom, iz svakog razgovora sa Božom mogu nešto korisno da naučim. :) Puno mi znači to što ću u subotu imati tu čast da sa svojih 27 godina budem deo ovog velikog Božinog jubileja – 30 godina na sceni.

Luka Concrete
On je za mene neko ko je kreirao ovu scenu i prvi naš ozbiljan, kvalitetan DJ koji je ostalima dao smernice kako to treba da se radi. Do dan danas ostao je dosledan onome što je radio na početku svoje karijere. Počeo sam sa izlascima '98 i svašta sam slušao, ali techno me je najviše privukao pažnju, baš zbog toga što je DJ bio taj koji je morao da napravi nešto od dve ili tri pesme. Boža je bio prvi koji je umeo da radi na dva gramofona, a kasnije su mlađi koji su vrteli na tri gramofona to naučili zahvaljujući modelu koji je Boža postavio. On mi je jedan od omiljenih DJ-eva, sve pohvale za jubilej i želim mu da pušta muziku još dugi niz godina. 


Bojan Vukmirović
Boža Podunavac je prvo DJ ime koje mi pada na pamet kada mi neko pomene DJ-ing u Srbiji. I dok nisam slušao techno i dok se nisam bavio ovom muzikom znao sam ko je Boža Podunavac. Koliko ja imam godina toliko on godina radi, što je impresivno! Uvek je bio sinonim za konzistentnost, disciplinu i trajanje. On je pionir elektronske scene u Srbiji i odličan primer da upornost i istrajnost daju rezultat. Od Bože sam naučio da se vredan rad isplati. 


Tomy Catz
Boža je prvi DJ za koga sam čuo u Srbiji. Znam da je on bio taj koji je pronašao Dekija i Marka i da su oni uz njegovu pomoć najviše postigli sve to što su danas. Sećam se da sam 2002. godine pročitao intervju Dekija Milićevića gde kaže da ga je Boža naučio svemu što zna i da je on najviše zasluažn što je danas tu gde jeste. Što se mene tiče, Boža je pionir svega.

 

Ako ste propustili, pročitajte intervju: Od A do Š sa Božom Podunavcem.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :