Andrej Žikić ARTEZ: Samostalna izložba uličnog umetnika i muraliste FIND YOUR WAY TO FLY!

Datum objave:25.05.2015

Pročitano:7966 puta

Datum održavanja: 29.05.2015

Lokacija: Blok galerija, Novi Beograd

U petak, 29. maja, u 19 časova, u galeriji BLOK na Novom Beogradu otvara se samostalna izložba „Find your way to fly“ uličnog umetnika i muraliste Andreja Žikića poznatijeg pod pseudonimom ARTEZ.

Na izložbi će prvi put pred javnost biti iznet kompletan opus iz serije „Find your way to fly“, kojom je autor počeo da se bavi 2013. godine. Pored slika na platnu, na izložbi će biti prikazane fotografije murala, kao i prostorna instalacija-scenografija. Posetioci će takođe imati priliku i da se kroz seriju video radova upoznaju sa procesom nastajanja murala.

 

Andreja Žikić ARTEZ: Samostalna izložba uličnog umetnika i muraliste FIND YOUR WAY TO FLY! | Blok galerija | Beograd | 2015

O samom projektu autor kaže: „Želeo sam da nacrtam nešto što će inspirisati posmatrača. Vodio sam se idejom da ću ako uspem da zamislim nešto što je nemoguće i to potom prenesem na papir, stvoriti konkretan dokaz da je nemoguće ipak moguće. Bitno je samo pronaći način da to što želimo ostvarimo. Moji murali su namenjeni onima kojima je potrebno nešto da se pokrenu, da im izmami osmeh na lice i inspiriše ih da sagledaju svoj život iz drugačije perspektive.“

Andrej Žikić je rođen u Beogradu 1988. godine, a uličnom umetnošću se pod pseudonimom Artez bavi od 2003. Učestvovao je na velikom broju domaćih i internacionalnih manifestacija ulične umetnosti. Svoj trag ostavio je na zidovima širom Evrope – u Berlinu, Zagrebu, Helsinkiju, Rimu, Parizu i mnogim drugim, kao i u brojnim gradovima Azije i Južne Amerike, pre svega u Brazilu i Indiji. Njegovi murali ulepšavaju fasade zgrada u Bukureštu, Nju Delhiju, Zagrebu, Beogradu i Banja Luci. Trenutno živi i radi u Beogradu.

 

SAMOSTALNA IZLOŽBA „FIND YOUR WAY TO FLY
Andrej Žikić – Artez
Blok galerija, Jurija Gagarina 221, Novi Beograd
29. maj, 19h


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :