Andrej Žikić ARTEZ: Izložba FIND YOUR WAY TO FLY Vol2!

Datum objave:16.06.2015

Pročitano:6285 puta

Datum održavanja: 19.06.2015 - 03.07.2015

Lokacija: Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, Beograd

Ako ste slučajno propustili početkom meseca u galeriji Blok da vidite izložbu „Find your way to fly“ autora Andreja Žikića, poznatijeg kao ARTEZ, moći ćete da je pogledate od 19. juna do 3. jula u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ (Bulevar Kralja Aleksanda 77a, Beograd).

 

Andrej Žikić ARTEZ: Izložba FIND YOUR WAY TO FLY Vol2! | Beograd | 2015

Otvaranje je zakazano za petak, 19. jun, u 19 časova u multimedijalnoj sali ove ustanove, gde će posetioce sačekati kompletan opus iz serije „Find your way to fly“, koju umetnik stvara još od 2013. godine. To su fotografije „letećih“ murala, koji su i okosnica cele postavke, zatim video radovi koji prikazuju nastajanje tih murala, nekoliko slika na platnu kao smanjena verzija zida i, kako se pokazalo na prethodnoj izložbi, omiljeni deo publike – prostorna instalacija-scenografija.

 

Andrej Žikić ARTEZ: Izložba FIND YOUR WAY TO FLY Vol2! | Beograd | 2015

On je svoj način da poleti našao. Radi ono što voli i snovi mu se polako ostvaraju. Murale je kako kaže posvetio onim „pticama“ koje su zarobljene u svojim nevidljivim kavezima: „Ima previše ljudi koji su zaglavljeni u kolotečini svakodnevnice i ne vide izlaz i te situacije. Moji murali su namenjeni onima kojima je potrebno nešto da se pokrenu, da im izmami osmeh na lice i inspiriše ih da sagledaju svoj život iz drugačije perspektive.“

Andrej Žikić rođen je u Beogradu 1988. godine, a uličnom umetnošću pod pseudonimom Artez bavi se od 2003. Učestvovao je na velikom broju domaćih i internacionalnih manifestacija ulične umetnosti. Trag je ostavio na zidovima širom Evrope, Azije i Južne Amerike. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Za više informacija: www.artezonline.com ili www.facebook.com/ArtezStreetArt


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :