Analogue Photography - Digital Print

Datum objave:23.07.2017

Pročitano:3833 puta

Datum održavanja: 24.07.2017 - 03.08.2017

By:Anđela Stošić

Lokacija: Galerija Bartcelona, Belgrade Design District

Da li ste znali da u jednom prolazu u samom centru Beograda postoji mala galerija Bartcelona koju drži umetnik David Pujado? I da, on jeste iz Barselone, a u Beograd se doselio pre 4 godine. Cilj galerije je da promoviše savremenu fotografiju i podržava nacionalne i internacionalne umetnike.

Foto: David Pujado

Foto: David Pujado

Pre tačno godinu dana smo pisali o jednom zanimljivom projektu Davida Pujada i Marijane Dujović. Projekat je na multimedijalan način predstavio unutrašnje suočavanje sa univerazalnim problemima koje proživljavaju umetnici, ali na dubljem nivou predstavlja zapravo sve što smo svi mi nekada osetili. Izložbe Davida Pujada su karakteristične po inovativnom i autentičnom pristupu, te je i u ovom projektu kombinovao više vrsta umetnosti.

Foto: Andrey Semenov

Foto: Andrey Semenov

Sada vam predstavljamo još jednu zanimljivu izložbu koja je nastala inspirisana analognom fotografijom. Dva puta godišnje galerija organizuje konkurs za fotografe iz celog sveta. Inspiracija za stvaranje je tema koju predloži galerija. Ovim činom David Pujado podržava stvaraoce i beogradskoj publici donosi malo drugačiji pristup umetnosti i fotografiji.

Radove će predstaviti: Andrey Semenov, Carolina Chacón, Dominika Sosnowska, Edgar Salazar, Fernando Flores Huecas, Jacqueline Stojanović, Milanka Marunić, Neda Spasojević, Paola Arbildua i Vladimir Ilić.
 

Foto: Dominika Sosnowska

Foto: Dominika Sosnowska


Svi zaljubljenici u ovu vrstu umetnosti će biti oduševljeni izborom fotografija. Ne propustite još jednu u nizu fantastičnih izložbi koje organizuje Galerija Bartcelona u Belgrade Design District-u. Otvaranje izložbe je u ponedeljak, 24. jul u 19h. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :