Analiza - Umetnost prostora MAGACIN 20-27. jula 2009.

Datum objave:03.06.2009

Pročitano:3717 puta

By:Ivan Stančić

Izložba Projekat – Analiza – održaće se od 20 – 27. jula 2009. u prostoru Magacin Doma omladine Kraljevića Marka 4 sa otvaranjem u 20.30 časova. Narednih dana izložba će biti otvorena od 18h do 21h. Tehničku podršku izložbi pružiće Dah teatar
 


Projekat – Analiza –
kao umetnost prostora, biće predstavljena foto instalacijama i skulpturama. Izložba se zasniva se na kratkom, uvodnom muzičkom nastupu svetlosti i senke, zidnim i podnim instalacijama kao i na muzičkom video kolažu projekta.
 


Materijal instalacija projekta – Analiza - simboliše kreativni bunt protiv pasivne egzictencije i mehaničkih reakcija jer uslovno postojanje lišeno je stvaralačkog napora i kreativnog istraživanja. Samoanalizom daje se konačan oblik ličnom izrazu i slobodi u postojanju, nastao je i kao odgovor na nezadovoljavajući kvalitet ponude savremenih umetničkih produkata. Projekat ima za cilj doprinos borbi protiv opšte apatičnosti i pasivnog konzumentskog mentaliteta u domenu prihvatanja alternativnih umetničkih vrednosti i tendencija :)
 

 
Tijana i Billy zajedno stvaraju pod imenom „Uzrok Samog Sebe“ predstavljaju svoje radove u alternativnim izlagačkim prostorima, kao što su magacini, podzemni prolazi, različiti industrijski objekti. Bave se povezivanjem rada i prostora izlaganja. Delovanjem na sceni želimo da damo svoj doprinos razvoju novih izlagačkih praksi i podstaknemo dijalog između umetničkog rada i izlagačkog prostora.
 


Pored autentičnog umetničkog izraza Tijana studira i menadžment umetničke produkcije i stipendista je Fonda za mlade talente iz oblasti umetnosti.  Ima 29 godina, trenutno živi i stvara u Beogradu a sebe vidi kao umetnika koji se bavi fotografijom, skulpturom, videom, muzikom, instalacijama, eksperimentom. Video radom – Prostor ’ učestvovala je na umetničkim događajima u Parizu, Njujorku i Londonu.Nenad Billy Urošević studirao je muziku u Beču i bavi se komponovanjem muzike za pozorište i kratki film. Dobitnik je dve nagrade za najbolju muziku i snažno prenošenje poruke publici putem muzike u predstavi Mali princ. Takođe se bavi i video radovima. Ušesnik je nekoliko internacionalnih festivala u zemlji i inostranstvu. Živi i stvara u Beogradu.

fotografije radova za časopis uradila je Milica Milošević
 
 
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :