Ana Antonova i Morikone: Zabavnije je dijeliti stage!

Datum objave:07.02.2016

Pročitano:6097 puta

By:Jovana Petrov

Iza nicka Ana Antonova i Morikone skriveni su grafički dizajner Ana i student računarstva Adrian. Dolaze iz Krka, najvećeg grada na istoimenom hrvatskom otoku. Glazbeni dvojac, koji uskoro slavi prvu godinu rada, oduševio je posjetitelje „Prvomajskog inkubatora“ i glazbenog događaja "Evo ti pa slušaj!", a sada ih predstavljamo čitateljima Urban BUGa.

 

Ana Antonova i Morikone: Zabavnije je dijeliti stage! | Intervju | DJ dvojac | Hrvatska - Krk

 

Kako ste se upoznali?
U našem gradu se svi više manje znaju, pogotovo oni koji se bave muzikom na bilo koji način ili su pasionirani audiofili, ili završe u širem društvu ili u Udruzi "Kreativni Krk" u kojoj djelujemo. Ni ne sjećamo se kad smo se točno upoznali, vjerojatno kad je Adrian malo porasao i postao kul, pošto sam ja starija od njega.


Što vas je spojilo?
Spojila nas je ljubav prema muzici općenito i rad u Udruzi, imamo iste prijatelje isto društvo, trebalo je samo kanalizirati stvari. Adrian je bubnjar, ima svoj uspješan band Buco i Kalašnjikovi. Odlični su! Ja imam završenu osnovnu muzičku iz klasične gitare, cijela obitelj mi se bavi glazbom. Nešto sviruckam sama sebi u toaletu, dobra je akustika, ali u elektronici smo "kod kuće" oboje. Interesantno je da su i Adrianu i meni očevi bubnjari i na tu šemu se nekad znamo šalit, moramo neki family battle napraviti.


Kako je došlo do zajedničkih nastupa?
Ana:
Pripremala sam se za "Kvir'n'Bass" festivalčić koji organizira naša Udruga, bila sam u sviraoni i Adrian je došao na probu, odslušao je, nije pretjerano komentirao i to je bilo to. Odvrtila sam opening set i nakon nekoliko dana, kad je sve prošlo, bili smo na Facebook chatu i tako malo djelili misli. Njega je to oduvijek interesiralo, mislim da sam ga nagovorila da proba. Ritma ima, pozna trake bolje nego ja, pamti ko slon, ja se pogubim u imenima i remixerima, svaki dan izlaze stotine novih traka, to se ne da više pratiti. Probao je u junu 2015. i napravio je nemoguće. Noć prije nastupa probao je beatmatching na playerima koje smo morali iznajmiti, jer je to zahtjevala rider lista headlinera.

 

Morikone: Prije toga sam probao miksat stvari na kompjuteru da dobijem ideju kako bi to trebalo radit, i to je bilo to. Skužili smo da volimo istu glazbu i da nam se tu i tamo pjesme znaju preklopiti te se dobro nadopunjavamo pošto svatko od nas ima afiniteta prema drugačijim „zvukovima“ i teksturi, tako da od tuda proizlaze zajednički nastupi. A i zabavnije je dijeliti stage/pult.

 

Kakvu muziku volite, a kakvu vrtite?
Morikone:
Nema nekog općenitog žanra kojeg preferiram. Prva muzika u koju sam se zaljubio je bila rock, ali u međuvremenu sam otkrio raznu muziku i zavolio još puno toga, tako da ukratko bi rekao da slušam sve od Abbe pa do Aphex Twina. Trenutno je Kendrick Lamar na repeatu i novi album od Alabam Shakes. U setovima možete čuti sve podvrste house, uvijek popularnog tech-house i ponešto techna ovisno o okolnostima. U zadnje vrijeme ima dosta dobrog acid housea kojeg općenito volim zbog sirovosti i jednostavnosti šta se tiče produkcije. Danas ima jako puno DJ-eva i producenta koji rade i puštaju super muziku, pa tako i labela, ali ako moram izabrat par onda bi to bili Jimmy Edgar i njegov Ultramajic, od labela 2020 Vision, Feel my Bicep, Hotflush, Let's Play House, Maeve, od DJeva/producenata: Palms Traxx, Jamie Jones, Drifter, Roman Flugel...

 

Ana: Meni je nekako početak svega jazz, mogu ga bilo kada slušat, stvarno ga volim (tu se vraćamo na svirke i improvizacije u toaletu), preko Motown ploča, logično lista se nastavlja na muzičare poput Eryke Badu i D'Angela, Jill Scott i cijele te ekipe. Što se tiče seta, u stanju sam izmixati od italo disca, deep housea, tech housea, nekad i techna, sve ovisi o klubu ili timelineu. U zadnje vrijeme posebno su mi interesantne disco i electro trake iz '70 i '80, s njima malo presjeći set, iznenaditi publiku kakvim starim Moroderom, pa opet natrag, reakcije znaju bit stvarno pozitivne.
Najdraži izdavači (label) su mi: Get Phisical, Jackmasterov label: Numbers, Claude VonStrokev label: Dirty Bird, Turbo, Black Butter, Noir Music...ima toga..

 

Da li vas zanima produkcija?
Ana:
Naravno, super bi bilo izaći sa nekom autorskom trakom, razmišljam(o) o tome. Adrian je već dosta beatova napravio za svoj band jer kombinuju elektroniku, hip hop i živu svirku, mislim da bi uskoro mogli nešto i zajedno složiti. Valjda.

 

Morikone: Probao sam već nešto raditi no nikad nisam zadovoljan s krajnjim rezultatom tako da još ništa nisam izdavao. Ali ako sve bude išlo po planu, nadam se da u će u bliskoj budućnosit svjetlo dana ugledati neki uradak u solo izdanju, a možda i sa kolegicom. Nikad ne znaš, možda i duo napravimo.

 

Sta trenutno radite i kakvi su vam planovi u budućnosti? 

Ana: Ovaj mjesec imali smo svirku u Rijeci, to nas je baš veselio, svirali smo nakon beogradskog dua BITIPATIBI u ne prevelikom klubu i moglo bi se reći da smo izazvani od organizatora po pitanju žanra, a i publike. Malo mjenjamo ploču, bilo je funka, diska, stare elektronike, i bila je to prava neon žurka.

 

Morikone: Krajem februara smo na malom touru u Pragu, kad se vratimo kreće promocija jednog novog festivala na moru, gdje smo upali u njihov crew. I spremamo naš festival o kojem smo pričali "Kvir'n'Bass" početkom juna, za kojeg većinu organizacije radimo Ana i ja, pošto smo se u Udruzi nekako žanrovski podjelili, pa svatko radi na segmentu koji ga najviše interesira, naravno uz pomoć svih ostalih.

MORIKONE: https://www.mixcloud.com/morikone/ | ANA: https://soundcloud.com/anantonova


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :