AMSTERDAM - Prostitucija, muzeji i noćni život!

Datum objave:05.07.2006

Pročitano:9332 puta

By:Ljuba Popovski

Amsterdam je grad u kojem prvo zapazite strance svih boja i nacija. Turistička fascinacija je „crvena zona“ i mnoštvo coffee-shopova sa kojima ćete se verovatno upoznati ako u ovaj grad ikada budete zalazili. Ovde je dozvoljena prodaja malih količina marihuane, a coffee-shopovi su kafei u kojima se ta prodaja obavlja legalno;18 godina je limit iznad kojeg možete da posedujete manje količine marihuane (do 5 gr. po osobi).


 
Crvena zona je mesto na kome možete ugovoriti, pogledati i dobiti u izlogu ili u unutrašnjosti nekog hotela primopredaju ženskog i muškog genetskog materijala. U „crvenoj zoni“ slikanje je strogo zabranjeno, ali prostitucija nije. U gradu ima čak 5 hiljada registrovanih prostitutki (plaćaju porez!). Da ponovimo, slikanje u ovoj zoni je strogo zabranjeno ako uopšte dođete do nje, to jest ako dobijete željenu vizu za ovu zemlju slobodnih shvatanja.
 


Holandija ima dosta praznika tokom godine i Holanđani ih dosta dobro proslavljaju. Iznesu pivo i roštilj ispred zgrade ili odu do parka sa decom i - druženje do zore!


 
Hrana je veoma skupa. U samom centru grada turska mini-pica je 6 eur, tako da vam se više isplati da jedete po supermarketima “Alberti Heijn”. Inače, prevoz u gradu je nalik beogradskom. Preko dana gužva, 2.50 eur je karta u jednom pravcu. Noćni prevoz je užas i jedino vam je u ponudi taxi, koji u proseku košta oko 25 eur, ili pozajmica nekog bicikla kojih ovde ima u izobilju.
 


Žurke su veoma popularne, pogotovu one ilegalne, koje se dešavaju ispod nekog mosta ili napuštenog hangara. Organizatori donesu zvuk i opremu i žurka traje sve do upada policije. Osim lokalnih DJ-eva, i jaka imena rade u Amsterdamu. Najpopularnije mesto je Paradiso, koje je ograničeno na oko tri hiljade ljudi, a underground TWSTD i Asta, u kojima je naš producent Leon Nešić radio zajedno sa holandskim producentom Oliverom Kucerom. Njihovi projekati bili su Extender i Klakton (live). Leon se u Amsterdamu zadržao preko mesec dana i zadovoljio očekivanja tamošnjih ljudi iz muzičkog okruženja, naravno i publiku. „S obzirom na okolnosti, na globalnu prezasićenost muzikom, izlascima i prodajom same muzike, postoji pozitivan odgovor na iskreni kvalitet kojeg poslednjih godina nije bilo u prvom planu“, naglašava Leon.
 


O muzejima da i ne govorim: Državni muzej, Rijksmuseum, sa delima Rembranta, Rubensa, Van Goga; muzej Ane Frank ili marihuana Hemm Museim.(obavezno!).
 
OVO je grad razuzdan u porocima, čuven po liberalnom životu, grad u kojem svako živi svoj život...
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :