Amsterdam Dance Event: Kako preživeti 5 dana klabinga?

Datum objave:25.10.2018

Pročitano:1956 puta

Datum održavanja: 17.10.2018 - 21.10.2018

23. edicija Amsterdam Dance Eventa se završila ranom zorom u ponedeljak 22. oktobra. Ovog puta, ADE je posetilo preko 400,000 ljudi iz preko 100 različitih zemalja i svi oni su ukupno posetili preko 1000 evenata tokom 5 dana i 5 noći.

 Najveći fokus ove godine bio je na 30 godina Dutch Dance-a, ali veliki primat uzela je i Južna Koreja čija muzička scena vrtoglavo napreduje. Jedan od nastupa koji je nama zapao za oko jeste nastup Idiotape trojca na ADE otvaranju u Melkwegu. Ime benda označava nostalgiju ka analognoj tehnologiji jer su njeni veliki obožavaoci. Ovaj lajv nastup preneo je publici poseban vajb i celo iskustvo bilo je vrtoglavo kao u holivudskom trileru. Svaka čast momcima na energiji i kreativnosti.

Za oko, i uho, nam je zapao još jedan live performans dva vrlo poznata brata iz Engleske. Rešeni da ne dopuste da njihove međusobne razlike utiču na harmoniju stvaranja koji imaju, Orbital je ponovo na sceni, kreativniji nego ikad. Nastup u Paradisu je okupio fanove svih generacija i upravo je taj raspon prisutnih godina učinio ovaj performans vanvremenskim. Kada je ovaj dvojac nakon dugog iščekivanja stao za miks pult, ovacije publike su pokrenule lavinu pozitivne energije koja je okupirala sve spratove kluba. Još jedan dokaz da godine ne utiču na kvalitet zabave.

 Brojne lokacije širom grada su ugostile i dnevni i noćni program, gde dnevni što se sadržaja tiče nije bio fokusiran samo na konferenciju. U svetu elektronske muzike i sve većeg broja festivala, ustanovio se novi akcenat na dnevnim rejvovima čija popularnost raste. Početak u podne, kraj u ponoć – čitav dan proveden napolju, slušajući fanstatičnu muziku omiljenih DJeva, pregršt hrane i piće, sjajna ekipa i atmosfera. I nakon svega toga, u krevetu na vreme potpuno spremni i čili za sutrašnji dan. Ovaj koncept je naročito popularan u severnom delu Amsterdama, tzv. NDSM, koji je dosta alternativnijeg karaktera u odnosu na centar grada i predstavlja meku za umetnike i one koji se tako osećaju. Sigurno ste čuli za All Day I Dream žurke, a jedan od naših favorita na ovom ADEu je i Into the Woods, u okviru kog se nalazi poznati Crane hotel u kom je Exit predstavio DJeve iz našeg regiona. Da, hotel u kranu. Da, žurka u kranu. Sa sve festivalom pod nogama i pogledom na reku.

Kreativnosti na severu Evrope ne manjka. Kod nas je scena dovoljno ojačala da ozbiljna imena imamo svakog vikenda i da postoji publika koja redovno prati. Korak prvi uspešno obavljen. Ali velika razlika još uvek postoji i ima prostora za napredak, naročito u polju diverziteta sadržaja na žurkama i festivalima koji se ne odnosi na lineup. Svaki događaj je priča za sebe i iako se primarno dolazi zbog hedlajnera, mali detalji i oplemenjenost prostora su ono što čini da se provod pamti i prepričava dalje. Nisu to samo scenografija i aktivacije koje se kod nas uglavnom svode na LED ekrane i sponzorske igrice. Postoji mnogo prostora za izražavanje i promotera i posetilaca. S obzirom da je srpska delegacija u Amsterdamu bila prilično velika, verujemo da će se videti pozitivan uticaj ADEa i na našoj sceni.

 Što se tiče inovacija u okviru ADE organizacije, prvi put ove godine se sve vreme streamovao ADE live – delići atmosfere za sve one koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju. Overview ovih reportaža možete pogledati na linku: https://www.amsterdam-dance-event.nl/live/

Do sledeće godine, trenirajte klabing!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :