Amsterdam Dance Event: Amazing 5 days! Its a must!

Datum objave:08.11.2014

Pročitano:5344 puta

By:Nađa Mladenović

"Amazing 5 days. It's a must!!"

"Holy shit did you go there??? So jealous!!!!!!"

"Divino"

 

Nudimo vam samo neke od komentara na jedan od najekstenzivnijih festivala elektronske muzike u Evropi, famozni ADE - Amsterdam Dance Event. Pet dana, više od trideset lokacija i preko dve hiljade umetnika bilo je sinhronizovano ovog oktobra u "gradu greha" kako bi ljubiteljima elektronskog zvuka omogućili petodnevno iskustvo čistog muzičkog hedonizma.

 


Festival je nudio ponešto za svačiji ukus - od ultrakomercijalnih umetnika kao što su Hardwell i Armin van Buuren, do totalno underground imena kao što je Mike Servito, čiji nastupi pak nisu ništa manje vredni pažnje i zapravo pružaju svojevrstan užitak poznavaocima ovog žanra čiji su ukusi daleko bolje profilisani i koji dobro znaju šta traže i mogu da očekuju od ove kategorije izvođača. Priča za sebe su sasvim nova i inovativna iskustva koja nude umetnici poput Stimminga, sa idejom četvorodimenzionalnog performansa koji će apelovati na više od jednog čula i time dati novu dubinu ideji DJ nastupa. Poput nastupa koje nudi, festival u svoj koncept uvodi višedimenzionalnost u novom i dosta popularnom maniru. Tako je na ovom festivalu moguće posetiti i širok raspon izložbi, pogledati niz filmskih projekcija i slušati predavanja na temu elektronske muzike.
 


ADE je džinovska mašinerija koja guta čitav grad, a progutaće i svakoga ko dođe i zapostavi element organizacije vremena. Iako je moguće ambiciozno se nadati da ćete uspeti da vidite od svega što vam se dopadne ili vam zazvuči pomalo zanimljivo to što ćete jurcati od jednog do drugog mesta u gradu, sva je verovatnoća da će vaš najjači utisak o festivalu na kraju biti kvalitet javnog prevoza u Amsterdamu, a verujemo da to ne želite. I zbog toga naredni put, pre nego što se otisnete u dvadesetčetvoročasovni clubbing, dobro razmislite šta vam je stalo da čujete i doživite i ciljano idite na manji broj nastupa, ali na kojima ćete zaista moći da se prepustite atmosferi.
 


Konačan zaključak svakako jeste da je ADE preplavljujuće i pozitivno iskustvo koje nudi niz kulturno-umetničkih sadržaja specifičnih za jedan od trenutno najrazvijenijih muzičkih pravaca i zbog toga svakako savetujemo da ga kako znate i umete uvrstite u svoj godišnji kalendar, jer apsolutno vredi priuštiti sebi prisustvo na događaju ovih dimenzija i sa ovako kvalitetnom i raznovrsnom lepezom dešavanja.
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :