Ammonite records: APOCALYPSE by DARK STANTON

Datum objave:30.11.2016

Pročitano:2986 puta

Novo uzbudljivo digitalno muzičko izdanje „Apocalypse“, jednog od pionira elektro i ambijentalnog zvuka u Srbiji, Darka Stanojevića poznatog kao Dark Stanton u izdanju beogradskog Ammonite records-a konačno je pred ljubiteljima muzike.
Posle niza uspešnih autorskih projekata („Moon Disco“, „Planetarum“, “Classic Stanton”...) Dark Stanton je snimio novi tematski muzički materijal čije je osnova koncept Apokalipse i četiri „jahača“ apokalipse. Na pitanje gde je pronašao inspiraciju autor kaže da mu ideja za album, koji je od početka nazvan “Apokalypse”, nije pala na pamet tek tako:

 

APOKALYPSE by DARK STANTON: Novo uzbudljivo digitalno muzičko izdanje Darka Stanojevića

“Sa tim mačem nad glavama živimo svi na ovom svetu, od pamtiveka” ističe Stanton i kaže da povremeno podsećanje na sva proročanstva koja su ljudi imali kroz istoriju civilizacije, uvek dobro dođe. “To je nešto kao prolećno protresanje posteljine... Naravno, tu su četiri "jahača" Apokalipse, ali iz čisto književničko-idolatrijskih razloga, jer "jahača" ima više i sortirani su prema moći. Jer „Rat“ je naizgled jak, ali je ustvari najslabiji jahač. „Glad“ je jača od “Rata”. „Bolest“ je još jača, a „Smrt“ najjača. Usudio sam se da u klasične konjanike dodam i neke druge "sadržaje". Tu mislim na uvertiru u vidu „Arhangelove trube“ (snimak je dorađeni „original“ koji je zebeležen u šumama Kanade) i molitve na svim meni dostupnim starim jezicima, koji opisuju Apokalipsu. Svaka majka oplače svoje čedo tako i „Dance macabre (Lament)“ je tu tek da ocrta koliko i šta Majka Zemlja ima da oplakuje, a čujemo i toplo razrešenje u vidu „Sirene“ koja priča Moru šta se dogodilo sa civilizacijom (i kako da se počne iznova). Album se završava numerom „Memento“ što je zapravo foto-album viđen očima vanzemaljaca!”, konstatuje na kraju autor.

Darko Stanojević aka Dark Stanton je sa korišćenjem računara u snimanju muzike i produkciji počeo krajem osamdesetih godina XX veka. Među prvima je na ovim prostorima počeo sa korišćenjem hard-disk recording sistema. Sarađivao je sa nekoliko poznatih marketinških agencija i produkcijskih kuća, među kojima su Pixel, RTS, Disney, Emotion i bio saradnik specijalizovanog magazina „Sound And Music”. Vodi školu “home” i “prosumer” audio-produkcije, kao i upotrebe računara u multimedijalnom okruženju.

“Apocalypse” izlaze u godini kada Ammonite records obeležava 15 godina postojanja. Reč je o trećem albumu Darka Stantona koji je objavila ova nezavisna izdavačka kuća čime se, na obostrano zadovoljstvo, nastavlja uspešna saradnja.

Download/Streaming


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :