Amira Medunjanin vraća se u Beograd

Datum objave:29.12.2014

Pročitano:4453 puta

Datum održavanja: 14.03.2015

Lokacija: Sava Centar, Beograd

Pevačica Amira Medunjanin vraća se u Beograd za koncert 14. marta 2015. godine u Sava centru gde će promovisati hvaljeni aktuelni CD album "Silk & Stone" (Svila i kamen).

 


"Moram napomenuti da je za mene nastup u Beogradu uvijek više od koncerta. I mislim da sam prošli put u Sava centru ostala dužna publici za neke pjesme koje smo izostavili, jer se nije uklapalo u tom trenutku. Tako da ćemo se družiti malo duže od predviđenog. Imamo puno toga za ispričati", najavljuje Amira.

Svetski priznata pevačica na uspešnom prvom samostalnom koncertu zimus u Sava centru oduševila je publiku nadahnutim izvedbama tradicionala poput "Ah šta ćemo ljubav kriti", "Kradem ti se u večeri", "Kaleš bre Anđo", "Mito bekrijo", "Zajdi, zajdi", "Što te nema"...

"Dosta toga se dešavalo u posljednjih godinu dana. I red bi bio da napravimo neku rekapitulaciju i otvorimo godinu sa novom pričom. Voljela bih da 14. marta nastavimo gdje smo stali prošli put. Meni ona dva i pol sata u februaru nisu ni blizu bila dovoljna. Sada se već dobro znamo i šteta bi bilo da ne iskoristimo priliku za dobro druženje", poručuje Amira.

Ulaznice za beogradski koncert Amire Medunjanin u prodaji su od 5. januara 2015. godine po cenama 900, 1.200, 1.500, 1.800 i 2.100 na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

Šta Amira poručuje Beograđanima pred novi susret u Sava centru 14. marta?

"Prije svega svima bih poželjela sve najbolje u Novoj Godini. Dobrog zdravlja, sreće i ljubavi. Da naredna bude bolja od prethodne, da nas sreća okrene jedne prema drugima i da se malo više družimo i volimo".Silk & Stone

Na albumu "Silk & Stone" (april 2014 Aquarius Records), koji je producirao i aranžirao džez pijanista Bojan Zulfikarpašić, Amira je otpevala devet pesama među kojima su dragulji tradicionalne muzike balkanskih prostora "Ima dana", "Što te nema" i "Eleno kerko", zaradivši brojne pohvale kritike u regionu i svetu.

Hrvatsko izdanje uglednog muzičkog časopisa Rolling Stone uvrstio je "Silk & Stone" među deset najboljih regionalnih albuma u 2014. godini.

"Balkan je sjajan teren za razbacivanje epitetima i za prispodobe, no na svakih toliko promašaja bude i centralnih uboda. Prizivanje imena Billie Holiday u povlaci ove bosanske sevdah pjevačice. Pogotovo ako je fokus njen aktualni album regionalnih tradicionala" - Rolling Stone.

 

Foto Anur Hadžiomerspahić


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :