Klub Barutana Beograd

Americana Night u Cetinjskoj 15

Datum objave:25.05.2016

Pročitano:4164 puta

Datum održavanja: 04.06.2016 - 05.06.2016

By:Sandra Planojević

Četvrti po redu Americana Night festival održaće se 4. i 5. juna u Cetinjskoj 15 (u prostorima Zaokret i Elektropionir), na mestu nekadašnje pivare Đorđa Vajferta i Ignjata Bajlonija.

 

Americana Night Festival

 

Americana Night je festival koji okuplja bendove čiji muzički izraz spada u sferu indi rocka i američkog folka, a, kao i prethodne dve godine, regionalnog je karaktera. Izvođači koji će nastupiti ovoga puta su My Buddy Moose, NLV, Vladimir Kuzman i Ilija Ludvig.


“Iako Americana Night organizujemo četvrtu godinu zaredom, zapravo tek sad možemo reći kako je to festival, budući da će prvi put ove godine trajati više od jednog dana. Ono što je novina je i da, nakon tri godine saradnje sa Domom omladine Beograda, ovoga puta Festival premeštamo na novu lokaciju. Cetnjska 15 je trenutno najaktuelnije mesto u gradu, gde se okupljaju mladi, koji su naša publika”, rekao je Dukat Stray, organizator Festivala.


Ove godine menja se i koncept same večeri. Prethodnih godina, muzičari su svirali u formi back to back, koja podrazumeva da se na sceni u svakom trenutku nalaze po dva benda koji naizmenično sviraju svoje pesme i komuniciraju sa publikom. Ovoga puta ideja je da se odvoje kantautori od bendova. Otuda i dve večeri u dva kluba.


“Americana kao pravac je dovoljno izrastao na našim prostorima, da možemo u okviru tog istog pravca već da pravimo i podžanrove. Iz iskustva smo shvatili da ponekad ume da bude i nepravedno kada se usamljeni kantautor nadje i deli binu sa petočlanim ili šestočlanim punokrvnim bendom. Kantautorski zvuk je ono od čega smo počeli, tako da mislim da zaslužuje pažnju i svoje posebno veče. U Elektropioniru će se svirati više rok, dok će Zaokret biti rezervisan za kantautorski senzibilitet”, kaže Dukat.


Bendovi My Buddy Moose i NLV nastupiće u subotu, 4. juna sa početkom u 21h u klubu Elektropionir. Cena karte je 400 dinara. U nedelju je program besplatan i počinje u 20h u Zaokretu, gde će se publici predstaviti Vladimir Kuzman i Ilija Ludvig. I ove godine, Festival Americana Night podržala je Ambasada SAD.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :