Alternative Endings Of Folkrock ove subote u GRAD-u!

Datum objave:09.03.2015

Pročitano:4951 puta

Datum održavanja: 13.03.2015

Lokacija: KC Grad, Beograd

Nakon 2014. godine koju su oba benda provela i na živim nastupima, ali i u studiju (On Tour sa albumom Folckrock i Went sa EP-em Alternative endings) bendovi se vraćaju u Kc GRAD sa naveliko prepoznatljivim senzibilitetom i emocijom On Tour-a, kao i sa energičnim i staloženim Wentov-ovim setom za razdrmavanje.

 

Alternative Endings Of Folkrock ove subote u KC GRAD-u! | On Tour + Went + GistroPop | Beograd | 2015

Vladimir Skočajić Skoča nam poručuje da tog petka trinaestog u GRAD-u nećete sresti Džejsona Voorhesa, već Džejsona Molinu. Pre bendova, slušamo Magnolia Electric Co, Neila Younga, Boba Dylana, Toma Waitsa, Wilco, Mazzy Star i mnogo toga još. Nakon koncerata, do duboko u subotnje jutro, GistroPop vas vodi kroz muzičku šetnju žanrovima i epohama, od Franka Sinatre do Sonic Youth.

 

Alternative Endings Of Folkrock ove subote u KC GRAD-u! | Went | Beograd | 2015

 

Went je nastao 2005. godine, i u svojoj muzici polazeći od tradicije američkog folka mešaju uticaje alternativnih žanrova sa estetikom akustičnog zvuka. Članovi benda su Dusan Filimonović (gitara,vokal), Stefan Pejatović (bubanj), Ivana Miljković (gitara, perkusije, orgulje), Goran Strbo (gitara, perkusije, synth), Sara Tomić (bas), Tomislav Marjanović (duvaci). Izdali su tri EPa za beogradsku izdavačku kuću Floorcollapsing, a u toku je snimanje Wentovog prvog albuma.
https://www.youtube.com/channel/UC4V4Smx-wj6PFV00_OQsBgg
http://abandknownaswent.bandcamp.com/album/alternative-endings
https://soundcloud.com/a-band-known-as-went

 

Alternative Endings Of Folkrock ove subote u KC GRAD-u! | On Tour | Beograd | 2015


Beogradski bend On Tour nastao je spontano, kao rezultat bežanja iz škole, popodnevne kafe i kolača i ponoćnih projekcija spaghetti vesterna. Kao da im nije bilo dovoljno zabave, Ivana (Ika, Intruder), Vlada (Ventolin) i Marko (The Mothership Orchestra) su utrčali u još jednu avanturu i evo traju već toliko da polako prelaze iz legende u pravi punokrvni folk rock bend. Dogodišnje istraživanje sinemaskop pejsaža rok muzike u vinilnim rilnama i preživljavanje u devedesetim i dvehiljaditim donelo je u On Tour autohtono čitanje sa višeglasnim pevanjem, akustičnom pratnjom i slikama života sa margine. Uskoro se očekuje izlazak drugog albuma Folkrock i na vinilu.
http://forontour.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=pPXtbje6sZs
https://vimeo.com/86004624

 

Karte za koncert mogu da se kupe na ulazu po ceni od 400 dinara, a vrata se otvaraju u 20 časova. Ulaz nakon koncerata je slobodan.

www.gradbeograd.eu


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :