ALTER EGO - Becksperiance

Datum objave:05.03.2008

Pročitano:3920 puta

By:BECKS team

Iako je mlađoj publici najpre poznat po aktuelnijim izdanjima, kao što su Rocker iz 2005, Beat The Bush iz 2006. ili prošlogodišnji monster hit Why Not? - nemački duet Alter Ego, koji čine Roman Fluegel i Joern Elling Wuttke, zapravo je jedan od stubova nemačke techno scene, zajedno sa ličnostima kao što su Sven Vath ili DJ Hell. Ovaj dvojac zakoračio je u svet elektronike početkom 90-ih, nakon niza godina provedenih u muzičkim projektima drugačijeg profila.


Njihove tri etikete - Ongaku, Klang i Playhouse, pokrivaju kompletan dijapazon muzičkih interesovanja ovog dvojca, od klupskog do eksperimentalnog, koji se istovremeno ogleda i u njihovim projektima Acid Jesus, Sensorama i Alter Ego. U svojoj više od 15 godina dugoj karijeri, Alter Ego su sarađivali sa mnogim važnim imenima nemačke i svetske scene, kao što su: Sven Vath, Black Dog, Luke Slater, Andy Weatherall, David Holmes, Ricardo Villalobos, itd. Producirali su albume Svena Vatha  Contact i Fire, a poseban uspeh postigli su sa albumom Transphormer, koji je - uz Betty Ford iz 1999. godine, doneo i najveći hit u karijeri – Rocker. Ovih dana pored aktuelnih remixa za Why Not? u prodaji se pojavio i najnoviji singl Gary.  


Na Beck’sperience partyju Alter Ego nastupaju uživo, sa svojim originalnim materijalom iz preko 15 godina duge karijere.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :