Alexander McQueen i Target

Datum objave:27.11.2008

Pročitano:3665 puta

By:Tanja Beljanski

Za kreatora koji toliko štiti svoje ime koliko ga štiti Alexander McQueen, saradnja sa proizvođačem masovne garderobe izgleda poput kompromisa, a i čitava ideja da masovne robne marke angažuju poznata imena, uopšte nije nova stvar.Da li je, uprkos objašnjenjima, u pitanju staro geslo „ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se“ ili, kada je reč o problemu sa novcem, popuštaju sve norme kojih se čovek u svom životu drži?
Saradnja Alexandera McQueena sa Targetom trajaće samo određeno vreme u kom će McQueenov dizajn biti dostupan svima. Target je ovom saradnjom najavio svoju verziju dobro poznatog i oprobanog isplativog biznis plana, projekta pod nazivom ''Designer Collaborations'', koji za cilj ima probližavanje uspešnih dizajnera široj publici. ''Designer Collaborations'' deo je njihove inicijative ''Go International'' koja se usmerila na nove, nadolazeće dizajnere, a u prošlosti je predstavljala i modne marke Proenza Schouler, Luella Bartley, Jovovich-Hawk, Behnaz Sarafpour, Rogan i Richard Chai i druge. 

Alexander McQueen je prvi dizajner koji će učestvovati u ovom novom projektu, a kolekcija nazvana ''McQ Alexander McQueen for Target'' biće produžena verzija njegove diffusion linije pod nazivom ''McQ'', koju je prvi put predstavio prošle godine. 

McQueen je rekao da nema nameru da prati put Stele McCartney koja je radila sa kompanijom H&M, jer u tome ne vidi nikakvu poentu. On tvrdi da je čitava kolekcija isključivo njegova i da niko na nju nije imao pravo da utiče. Kaže da ne može da radi ni uz kakvu vrstu sprečavanja i da mu niko ne može postavljati granice. Za kolekciju ga je inspirisala pevačica grupe The Duke Spirit, Leila Moss, za koju je i dizajnirao T-shirt s ogrlicom, dok će ostale članove benda obući u obične majice bez rukava.
Sudeći po ovome može se zaključiti da će kolekcijom preovladati punk-rock stil i printovi nalik tetovažama. 

Kolekcija će se sastojati od laganih jakni i skinny farmerica, zatim balon haljina, uskih suknji i kratkih pantalona. McQueen će dizajnirati i kupaće kostime i pamučne šalove.
Boje kolekcije su crna, bela, siva i zagasite nijanse, uz dodatke plave i jarko roze.
Interesantnog izgleda trebalo bi da budu i tunike, haljine i majice sa grafičkim printovima.
Target smatra kako će dizajniranje Alexandra McQueena za njih sledeće godine biti pun pogodak. 

Trisha Adams, podpredsednica Targeta, rekla je da veruje da će ovaj projekat privući nove kupce koji su i inače obožavatelji Alexandera McQueena i McQ-a.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :