ALEX & THE FERGUSONS na novoj džez sceni u Pančevu

Datum objave:21.03.2014

Pročitano:3434 puta

Datum održavanja: 21.03.2014

Lokacija: Dom Omladine Pančevo, Dvorana Apolo

U petak, 21. marta u 21 čas, u okviru nove džez scene „Friday nights at Apolo“ Doma omladine Pančevo, nastupiti sastav „Alex & the Fergusons“. Publika će tom prilikom čuti ekskluzivni repertoar koji ovaj sastav priprema za gostovanje na džez festivalu u Vićenci.

 

 

Nova džez scena u Pančevu počela je sa radom krajem februara meseca, kao proizvod saradnje dve gradske kulturne ustanove: Doma omladine i Kulturnog centra Pančeva. Ulaz na sve programe je besplatan.

 

„Alex & the Fergusons“

 

Aleksandra Bijelić Aleksijević – vokal
Aleksandar Jaćimović – tenor saksofon
Ivan Aleksijević – klavir
Milan Pavković – kontrabas
Petar Radmilović – bubnjevi

Neverovatna lakoća muziciranja, u tri reči, opisaće nam ovu mladu, svežu pojavu na našem pomalo uspavanom džez nebu. Aleksandra Bijelić Aleksijević sa svojim sastavom koji čine seniori domaće džez scene, nudi nam umivene melodije i rime poznatih džez i pop standarda, pažljivo odabrane i znalački izvedene.

 

Koncert koji nas očekuje u dvorani „Apolo“ je zagrevanje kvinteta za koncert na festivalu u Vićenci, gde će nastupati 25. marta.

 

 

O Aleksandri Bijelić Aleksijević:

 

Karijeru džez pevacice započela je 2000. godine u Muzičkoj školi "Stanković", kao solista školskog big benda sa kojim je nastupala na brojnim festivalima. Po završetku srednje škole započela je saradnju sa latino-salsa bendom "The Mambo Stars" čiji je solista bila punih 8 godina. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Kao solista sarađuje sa „Big Bandom RTS“ i "Beogradskim Diksilend orkestrom". Studijski rad se ogleda u nekoliko hiljada songova snimljenih za crtane filmove i reklame. Kao prateći vokal nastupala je sa poznatim džez i pop muzičarima iz Srbije i regiona. Godinama je aktivna i na polju pedagogije gde ostvaruje velike uspehe. Od prošle godine diriguje i vodi pančevački dečiji hor “Čuperak”.

 

Trenutno aktuelan singl “Love and trust”, snimljen u saradnji sa džez pijanistom Filipom Bulatovićem, ima vise od 10000 pregleda na “youtube” kanalu.

 

„Alex & the Fergusons“ je kvintet koji predvodi, i sa kojim već nekoliko godina nastupa u klubovima i koncertnim dvoranama u zemlji i inostranstvu. ”A basement session” je naziv njihovog albuma koji je spreman i ceka da bude objavljen uskoro.

 

O novoj džez sceni:

 

Nova džez scena u Pančevu počela je sa radom 21. februara koncertom sastava „Pančevo All stars“. Ovakva saradnja dve ustanove kulture nastala je pažljivim osluškivanjem pančevačke publike, koja je zahvaljujući “Pančevačkom Jazz Festivalu” koji se više od šesnaest godina održava u gradu, kao i brojnim školovanim džez muzičarima koji žive i rade u Pančevu, izrazila želju za organizovanjem većeg broja ovakvih sadržaja. Otvaranjem nove dvorane “Apolo” Doma omladine Pančevo, stekli su se uslovi za kontinuirano održavanje džez koncerata.

 

Ime nove džez scene “Friday nights at Apolo” izabrano je u čast džez muzičara Majka Sterna, koji je gostovao na “Pančevačkom Jazz festivalu” 2011. godine, i njegove pesme “Friday Night At The Cadillac Club”.
Posetite nas i na našem sajtu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :