Aleksandra Slađana Milošević: Dominantna Slađana Milošević opet briljira!

Datum objave:19.12.2017

Pročitano:3896 puta

By:Milan B. Popović

Lokacija: Beograd

• SLAĐANA MILOŠEVIĆ & WHITEHEADS CD SINGL NA BADNJU VEČER

Samo je onim odabranim, posebnim i osećajnim –u uskom planetarnom slušalačkom auditorijumu- omogućeno da primete, osete i registruju, uživaju u svemu što im je svetska (ne samo regionalna!!!) rokenrol/jazz/pop/rock/opera/metal legenda Aleksandra Slađana Milošević, podarila na muzičkom nebu, koja peva anđeoskim glasom/prepoznatljivim od njenog prvog singla“Au, Au, Au”, pa sve do danas. Evo, ponovo je čujemo i vidimo u duetu sa hrvatskim (riječkim) muzičkim sastavom“Whiteheads” i songu - “Na Badnju večer”.

 

Slađana Milošević

Kakav siboličan naslov, i najava praznika za dušu slušalaca! Izuzetno poznajući višedecenijski raznolik umetnički kreativni rad Aleksandre Slađane Milošević – moja malenkost sarađivala je saAleksandrom Slađanom Milošević na metal/opera singlu“Izdaja (Jabih da odmorimdušu)”, zajedno sa grupom “Alogia” – tekst pesme, “Na Badnju večer”, naprvi, drugi pa i na treći mah, čini se da je njenih misli delo, ali- nije! To je autorsko delo Alide Šarar.Stiče se utisak da je tekst pesme, namenski pisan, baš za nju, baš za Slađanu Milošević. Deluje autobiografski primenljivo na njenu osobnost, specifičnost, eruptivnu energiju u ovoj kristalno jasnoj poruci, poput iskri i pahulja koje simbolizuju i religijske motive, ali i Novogodišnje praznike. U ovoj pop/rock pesmi Aleksandra Slađana Miloševićdaje svoj uvek impresivan vokalno melodijski pečat. Zvone glasovi solo i bas gitare, kao i gitarski solo, uz podršku seta bubnjeva , stapajuu se uz zvuke nebičnog instrumenta-gajdi i simbolične velike narodne praznike..kaoi video spot koje je Slađaninih zamisli i smernica idejno delo. Taj spoj čarobnog glasa Aleksandre Slađane i DavoraTolje uz video spot, koji jeste istinski efektivni vizuelni poduhvat, vizuelni doživljaj, daje muzičko prazničnog čarobnog dara svima. “Milioni pahuljica, kao rijeka kad poteče” je –ključni, esencijalni i najbitniji emotivni tematsko /pesnički stihovni odabir, koju ovu pesmu a Slađanin čarobni glas uzdiže je na pijedestal ujedinjenja, u ovom slučaju muzičara, umetnika, Srbije i Hrvatske, regiona, prijatelja i neprijatelja…spajanja ljudi, pročišćenja negativnih misli, potenciranja na praštanju, insistirajući na SLOBODI i spajanju, univerzuma, poruka, ljudi i država idela, stavljanja Boga, Božanstva i ljubavi/sklada, na prvo i jedino uspešno iskreno mesto. A ljubav, umetnost, vera, to i jesu, jedno te isto. Nakon što su riječki „Whiteheads“, predvođeni Davorom Toljom, kreativnom snagom kultnog synthpop dua „Denis & Denis“, nedavno predstavili svoj prvi singl, „Što je bilo“, već nam stiže nova, ova, muzička poslastica – pesma „Na Badnju večer“, duet sa pravom divom regionalne scene – Aleksandrom Slađanom Milošević!


„WHITEHEADS“ su: Damir Komnenović - vokal, prateći vokal, Davor Tolja - klavijature, programiranje, Joško Serdarević – bubnjevi, Boris Grgić - bas gitara, Ivan K. Komnenović – gitare, Hayden Chisholm – gajde.


Stihovi „To mi nije potrebno / dugo nismo zajedno /ne vraćam se u prošle dane / i baš se dobro osećam i kada ne mislim“, gotovo da su autobiografski, pisani samo za A. Slađanu Milošević. Setni baladični ljubavni stihovi i sećanja na davnu, a u duši blisku i stalnu prisutnu i nostalgičnu 1983.godinu, obasjanu milionima iskričavih pahuljica, i plamenom prazničnih prskalica “za nas dvoje lutalica…”.

 

Slađana Milošević


Ono što je bitno pomenuti – barem ja sam sebi dajem toliku slobodu da napravim malu digresiju. Lično volim i poštujem Lejdi Gagu i njen rad, talenat, imidž. Međutim, smatram da je decenijama unazad svojim delovanjem, pojavom, atraktivnošću, inteligencijom, i muzičkim darom, Aleksandra Slađana Milošević – APSOLUTNO MORALA – da bude sastavni deo kultne emisije osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka u čuvenoj emisiji MTV “Headbangers Ball“, poznate voditeljke Vanesse Warwick. Neshvatljivo mi je da jedan takav i tadašnji, planetari MTV program, kada su se pomoću njega u zvezde digli „Guns N Roses“, „Skid Row“, „L7“, „Hole“, „Motley Crue“, „Pearl Jam...


Video spot i kompozicija, “NA BADNJU VEČER” je zaista lep i simboličan dar (srpsko-hrvatski) umetnički, ponajbolji regionalni ili planetarni duo/cd singl koji sam čuo u skorije vreme, a raznoliku muziku pratim nekoliko decenija unazad i- nisam početnik! U to ime -živeli!

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :