Aleksandra Klenkovski: Spremni smo za nasutp sa Millsom, nema sumnje da ćemo napraviti spektakl

Datum objave:10.11.2016

Pročitano:8565 puta

Datum održavanja: 24.11.2016

Kako zvuče detoritski techno hitovi u izvedbi Jeffa Millsa i Simfonijskog orkestra RTS-a saznaćemo 24. novembra na Lovefest Experience događaju. I dok je detroitski techno mag Jeff Mills prekaljeni majstor u nastupima sa orkestrima, pojedinim instrumentalistima Simfonijskog orkestra RTS-a ovo će biti premijerni nastup sa DJ-em i producentom svetskog renomea. U želji da saznamo kako se pripremaju pred ovaj muzički spektakl razgovarali smo violinstkinjom Aleksandrom Klenkovski

 

 

Aleksnadra Klenkovski

- Meni su elektronska muzika i klasična muzika fenomenalan spoj. Ja u principu volim da probam sve što je novo. Spoj klasične i elektronske muzike u svetu nije ništa novo i meni je drago što ti trendovi konačno dolaze i kod nas – kaže nam Aleknadra.

O tome koliko je otvorena za muzičko ekperimentisanje najbolje govori činjenica da već sarađuje sa jednim DJ-em sa kojim kombinuje zvuke house muzike i violine, međutim priznaje da će nastup sa Millsom biti daleko veći izazov s obzirom da je u pitanju ceo orkestar.

- Jako je teško ukombinovati da sve funkcioniše perfektno u nastupu uživo. Mi smo školovani za klasičnu muziku, ovo je skroz druga stvar. Pre svega moraš da slušaš sebe dok sviraš i gledaš note, a onda da slušaš i druge kolege i da slušaš šta DJ radi i da gledaš u dirigenta. Svi moramo da zvučimo kao jedno i sve mora da se uklapa na klik – kaže Aleksandra.

 

Aleksandra Klenkovski

Neke od njenih kolega iz orkestra već su nastuapli sa Juanom Atkinsom letos u Ciglani u okviru festivala Dev9t, a pre nekoliko večeri imali su uspešan koncert sa Ianom Gillanom (Deep Purple).

- Veliku ulogu i odgovornost imaće maestro Bojan Suđić i ne sumnjam da će on to sjajno uraditi. Svi se radujemo tome i nema sumnje da ćemo napraviti spektakl – kaže Aleksnadra.

 

Lovefest Experience

Još jednom vas podsećamo da je ovaj muzički spektakl pod nazivom Perform Light from the Outside World zakazan za 24. novembar u BelExpo centru. Jeff Mills i Simfonijski orkestar RTS-a nasutpaju u okviru Lovefest Experience beogradskog nastavka uspešnog i jubilarnog 10. izdanja Lovefesta. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :