ALARMANTNO: Hitno potreban novac za nastavak Manjinog lečenja!

Datum objave:26.09.2015

Pročitano:6220 puta

By:Ivana Drecun

Dvadesetdevetogodišji Nemanja Ivanović iz Velike Plane, na srpskoj muzičkoj sceni poznatiji kao Manya, boluje od jako retkog oblika maligne bolesti. U našoj zemlji za Nemanju nije bilo moguće lečenje, tako da se on sada nalazi u nemačkom gradu Flensburgu. Proces lečenja zahteva sumu od 120.000 eura. Manji je hitno potreban novac za nastavak lečenja, jer sledeća uplata bolnici mora da se desi do 6. oktobra. Apelujemo na sve dobre ljude da pomognu tako što će donirati novac na neki od načina navedenih u nastavku.

 

ALARMANTNO: Hitno potreban novac za nastavak Manjinog lečenja!

Cela domaća scena elektronske muzike ujedinila da prikupi novac za Manju kroz najveći humanitarni festival do sada - Dance4Manya, koji se održava u Belexpo centru 16. i 17. oktobra. Kupovinom karte za festival direktno donirate za Manjino lečenje. Dvodnevna karta za festival košta 800, a jednodnevna 500 dinara. Karte možete kupiti na biletarnicama ili online na sajtovima Eventima i DD Tickets-a.

 

ALARMANTNO: Hitno potreban novac za nastavak Manjinog lečenja!


Humanitarna fondacija Novi Beograd već uveliko prikuplja novac i to putem donacija i SMS poruka. Ukoliko želite da pomognete Manji sa simboličnom donacijom od 100 dinara, pošaljite SMS sa sadržajem 100 na 3030. Sve dodatne informacije o donacijama i računima možete naći na zvaničnom sajtu.

Nemanja boluje od desmoplastičnog sinoćelijskog sarkoma. Šta je ova bolest?

 

To je agresivan i redak oblik kancera koji se primarno pojavljuje kao masa u predelu abdomena. Prema izveštajima metastazirani predeli kod Nemanje su bili i jetra, pluća, limfni čvorovi, mozak, lobanja i kosti. Tumor je klasifikovan kao sarkom mekog tkiva. Smatra se da spada u dečije kancere koji pretežno napadaju dečake i mlade. Bolest se retko javlja kod žena, ali kada se javi mešaju ga sa rakom jajnika.


Ne postoje poznati faktori rizika koji su identifikovani sa ovom bolešću. Tumor izgleda proizilazi iz primitivnih ćelija iz detinjstva, čime se smatra da je dečiji kancer.

Koji su simptomi?

Postoji nekoliko ranih znakova upozorenja da pacijent ima DSRCT. Pacijenti su često mladi i zdravi dok se tumor neinhibirano širi i raste unutar trbušne duplje. Ovo su retki tumori i simptomi se često pogrešno dijagnostikuje od strane lekara. Abdominalna masa može narasti do ogromne veličine pre nego što se primeti od strane pacijenta. Tumori mogu prstima da se osete kao tvrde, okrugle mase kod abdomena.

 

Prve simptome bolesti često uključuje nadutost u stomaku, mase u tomaku i na leđima, gastrointestalne opstukcije, nedostatak apetita, ascit, anemija i/ili kaheksija. Ostali prijavljeni simptomi uključuju nepoznate grudvice, tiroidna stanja, hormonska stanja, zgrušavanje krvi, urološke problema, zatim sa bubrezima, testistima, dojkama, matericom, vaginom i masama na jajnicima.

Uključite se, igrajte za život, igrajte za Manju!

www.zamanju.rs


vrh strane
Komentari (3)
Pošalji komentar
Elena
12.10.2018 09:33
Dragi tražioci kredita U bilo kakvim finansijskim poteškoćama? Da li želite da započnete svoj biznis? Ova kreditna kompanija osnovana je organizacija za ljudska prava širom svijeta s jednim ciljem pomoći siromašnima i ljudima sa finansijskim poteškoćama u životu. Ako želite da se prijavite za kredit, vratite nam se s detaljima ispod email: elenanino0007@gmail.com Ime: Potreban iznos kredita: Trajanje zajma: Broj mobitela: Hvala i Bog blagoslovi POVJERENJE Elena
MARTHA MARQUEZ
28.12.2016 10:47
Zdravo,   ste u potrazi za kredit? vi ste na pravom mjestu. mi smo u stanju dati vam kredit u svrhu proširiti svoje poslovanje, debt consolidation, hipotekarni kredit, auto kredit ili studentski kredit uz pristupačne kamatnu stopu od 2%. možete nas kontaktirati putem e-maila putem marquezmartha911@gmail.com
jane
13.10.2016 21:00
Zdravo, Ovo je obavijestiti javnost da gospođa Mabel Nasiru, privatni zajam zajmodavac ima otvori finansijski prilika za sve kojima je potrebna bilo kakve finansijske pomoći. Mi smo dati kredit na 2% kamatne stope za pojedince, firme i kompanije pod vedrim i razumljivo uslovima i stanju. kontaktirajte danas nas na e-mail, tako da možemo vam dati naše uvjete kredita na: (redeemersloanfirm@gmail.com)


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :