Ajs Nigrutin & Skaj Vikler - HIP HOP domaćini na Refresh festivalu

Datum objave:23.06.2009

Pročitano:3124 puta

By:Sagor Mešković

Ajs Nigrutin i Skaj Vikler biće domaćini sve popularnije Pleme Hip Hop bine na ovogodišnjem Refresh festivalu. Tandem obećava četiri večeri pune hip hop bitova i „freestyle“ repovanja, a u kotorskom klubu Maximus od 30. jula do 2. avgusta pridružiće im se Timbe, Who See Klapa, Iskaz i svedoci, DJ Rahmanee i brojni drugi.
 
Prostor Pleme Hip Hop bine nalazi se u donjem nivou diskoteke Maximus i može da primi i do hiljadu ljubitelja dobrog hip hop, ali i drum’n’bass zvuka. Ova bina je prošle godine doživela ogroman uspeh, a popularni reperi su pred prepunim donjim delom kluba Maximus predstavili brojne goste, što je dovelo do ovogodišnjeg koncepta .

Na otvaranju prošlogodišnjeg Refresha, popularni Marčelo ugostio je Ivanu iz grupe Negativ, a Skaj Vikler je druge večeri nastupao sa DJ Rahmanijem uz iznenađujuće gostovanje glumca Sergeja Trifunovića. Timbe, treći član sad već legendarne grupe Bad Copy, nastupio je i sa Viklerom, kao i sutradan sa Ajs Nigrutinom koji je dan ranije slušao ceo Viklerov nastup. Poslednje večeri, Edo Maajka je ugostio Viklera na nekoliko pesama, a sa sobom je poveo i mladog repera Hamzu.
 
Pleme Hip Hop bina će i ove godine braniti svoj dobar glas, a ovaj put su domaćini izabrali različite goste, među njima i dosta iznenađenja koja čuvaju za sam festival!

Prve večeri Ajs Nigrutin i Timbe donose još “masne repčuge”, a u goste su pozvali bokeški bend Who See Klapu koji su prošle godine ostavili odličan utisak na publiku u Maximusu. U četvrtak 30. jula nastupiće i hip hop bend Bauk Squad iz Beograda, kao i DJ Kobazz.

U petak 31. jula, u Skaj Viklerovoj režiji nastupiće MC i producent Dada čiji se debi album “Džepovi u rukama” očekuje ove jeseni. Iste večeri na Pleme Hip Hip bini nastupa i Boršč, reper koji stoji iza ovogodišnjeg veoma zapaženog albuma „Zapaliću klavir“ na kojem gostuje cela Bad Copy ekipa. Čuvenu atmosferu sa žurki na kojima Vikler nastupa kao drum’n’bass MC, kreiraće i u Maximusu, a partner za gramofonima biće kultni beogradski DJ Rahmanee.

Subota na Refreshu rezervisana je za iznenađenja koja spremaju Nigrutin i Timbe, praćeni DJ Kobazzom. Prema njihovim rečima, publiku očekuju „specifični gosti“.

Poslednje večeri ovogodišnjeg festivalskog izdanja Vikler dovodi odličan pančevački hip hop/crossover bend Iskaz i svedoci čija su im dva albuma „Natio“ i „Teorija haosa“ ucrtali put sigurnog uspeha na prostorima celog Balkana. Rahmanee i Vikler nastaviće d’n’b žurku, a poslednje veče se očekuje okupljanje brojnih izvođača koji su na sceni bili tokom prethodna tri dana!


 
Ako je suditi po prošloj, i ova godina doneće mnogo neponovljivih momenata tokom četiri noći punokrvne hip hop žurke sa jutarnjom euforijom vrhunskog drum’n’bassa i brze, ali i „masne“ lirike. „Ipak smo mi pravi reperi, toliko je bio mastan nastup da su se svi ugojili bar kilo ili dva“ prisetio se Ajs Nigrutin jedne od žurki na prošlom Refresh festivalu.
 
Počela prodaja ulaznica za Refresh festival
Od 8. juna počela je prodaja četvorodnevnih ulaznica za ovogodišnji Refresh festival i to po prvoj, promotivnoj ceni od 39 evra u Crnoj Gori, odnosno 3700 dinara u Srbiji. Sledeća pretprodajna cena biće 44 evra ili 4200 dinara. Broj ulaznica po ovim cenama je veoma ograničen. Cena ulaznica u redovnoj prodaji biće 49 evra ili 4700 dinara. Ulaznice se prodaju u svim T-Centrima Crnogorskog Telekoma i Gigstix prodavnicama u Beogradu i Novom sadu, ali i putem sajtova Gigstix.com i Refreshfestival.com.
 
Konkurs za nastup na Refreshu do 1. jula
Četiri DJ nastupa na ovogodišnjem Refresh festivalu biće izabrana putem konkursa na festivalskom sajtu Refreshfestival.com. Konkurs je počeo 8. juna i trajaće do 1. jula, a pravo učešća imaju svi kandidati koji se prijave na zvaničnom sajtu Refreshfestival.com gde mogu da preuzmu i popune upitnik za konkurs. Najuspešnije kandidate očekuje nastup sa festivalskim zvezdama kao što su James Zabiela (30. jul), Adam Beyer (31. jul), Darren Emerson (1. avgust) i Bob Sinclar (2. avgust).

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :