After All Foto Voz: Vladan Aleksić

Datum objave:02.06.2020

Pročitano:1272 puta

By:Simona Kanjevac

AFTER ALL ‒ FOTO VOZ

Projekat After All predstavlja refleksiju stvarnosti nastalu na temeljima apokaliptičnog stanja koje je zadesilo svet. Ideja je da se „posle svega” osvetle dela koja su u tom periodu proistekla kao kreativni čin čekanja da „sve prođe”.

 

Foto: Vladan Aleksić

After All Foto Voz je galerija sastavljena od fotografija autora koji su se tokom izolacije na različite načine bavili distancom, samoćom, pripadnošću i bogatstvom unutrašnjeg i prostora van zidova.

VAGON #1
„Ain't no... but Sunshine”

Vladan Aleksić se dohvatio fotoaparata pre skoro deceniju. Učinio je to kao kontrabalans svakodnevnom stresu menadžerskog posla. ‒ Reč je o želji da se iza sebe ostavi neki trag ‒ trag koji neće biti samo gomila odrađenih poslovnih projekata ‒ dodaje autor.

 

Foto: Vladan Aleksić

‒ U projektu „Ain't no... but Sunshine”, napravio sam po pedesetak fotografija svake scene na ulicama koje su i dalje bile pune vozila i pešaka. Zatim sam pravio kolaž praznih segmenata iz svake od njih, uklapajući ih u finalni kadar naizgled praznih ulica ‒ objašnjava Vladan Aleksić.

Drugi njegovi radovi prepoznatljivi su po neobičnom rasprostiranju svetla, što postiže „crtanjem“ uskim snopom baterijske lampe po sceni pri dugoj ekspoziciji u potpunom mraku (otud i alias „Svetloslikar“ po društvenim mrežama). Kraj karantina jedva je dočekao kako bi mogao da izjuri van grada i ponovo se bavi astrofotografijom.

 

Foto: Vladan Aleksić

A kako je Wall-E dospeo među kadrove, kao i kako izgledaju ostali projekti Vladana Aleksića, može se otkriti na njegovoj stranici:

https://www.facebook.com/svetloslikar/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :