After All Foto Voz: Vesna Dobričić

Datum objave:22.06.2020

Pročitano:1994 puta

By:Simona Kanjevac

Lokacija: Beograd

AFTER ALL ‒ FOTO VOZ

Projekat After All predstavlja refleksiju stvarnosti nastalu na temeljima apokaliptičnog stanja koje je zadesilo svet. Ideja je da se „posle svega” osvetle dela koja su u tom periodu proistekla kao kreativni čin čekanja da „sve prođe”.

After All Foto Voz je galerija sastavljena od fotografija autora koji su se tokom izolacije na različite načine bavili distancom, samoćom, pripadnošću i bogatstvom unutrašnjeg i prostora van zidova.

 

Foto: Vesna Dobričić

VAGON #5
Novi list: Zona komfora

Vesna Dobričić bavi se eksperimentisanjem u prostoru apstraktne fotografije. Ono što nju najviše inspiriše jesu detalj i boja, a dodaje ‒ Trudim se da svakim novim projektom izadjem iz svoje zone komfora i pokušam da na nov način dodjem do željenog vizuelnog rezultata. Taj proces je najzanimljivi deo stvaranja svake moje fotografije.

 

Foto: Vesna Dobričić

‒ U periodu izolacije bavila sam se nečim što mi je malo manje blisko – autoportretima. Želela sam da dokumentujem taj jedinstveni period kroz svoje portrete u istoj prostoriji. ‒ otkriva uspešna autorka o radu tokom vanrednog stanja koje je prihvatila kao lični izazov.

Vesna Dobričić od 2016. godine studira fotografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. U slobodno vreme bavi se kuvanjem, što povremeno beleži svojim fotoaparatom. Učestvovala je na nekoliko grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu, a dobitnik je nagrade na Bijenalu radova na papiru 2018. godine u Prijedoru, u kategoriji intermedija.

 

Foto: Vesna Dobričić

Radove Vesne Dobričić možemo pratiti na sledećim linkovima:

https://www.behance.net/vesnadobricic
https://www.instagram.com/simple_as_vesna/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :