After All Foto Voz: Miloš Stojković

Datum objave:08.06.2020

Pročitano:2263 puta

By:Simona Kanjevac

Projekat After All predstavlja refleksiju stvarnosti nastalu na temeljima apokaliptičnog stanja koje je zadesilo svet. Ideja je da se „posle svega” osvetle dela koja su u tom periodu proistekla kao kreativni čin čekanja da „sve prođe”. 

 

Foto: Miloš Stojković


After All Foto Voz je galerija sastavljena od fotografija autora koji su se tokom izolacije na različite načine bavili distancom, samoćom, pripadnošću i bogatstvom unutrašnjeg i prostora van zidova.

VAGON #3
Kapi Vode

Miloša Stojkovića još od master studija impresionira voda, a kao motiv proučava je sa različitih aspekata. ‒ Istražujem pojavnost vode u sva tri agregatna stanja, kao i načine struktuiranja prostora vodom. ‒ svoj pristup približava autor. S obzirom na profesiju, vodu promatra u kontekstu arhitekstonskog oblikovanja prostora.

 

Foto: Miloš Stojković


‒ Fotografije predstavljaju kapi vode pod mikroskopom rađene u okviru „Metodološkog ogleda ‒ studije slučaja Tašmajdanskog parka”. Svakako, posmatranje uzoraka pod mikroskopom jeste jedan od načina u kome voda zauzima mesto inspiracije i metodološkog alata ‒ objašnjava autor o svom radu.

 

Foto: Miloš Stojković

 

Miloš Stojković je arhitekta i redovno učestvuje na konkursima, radionicama i naučnim konferencijama u zemlji i inostranstvu. Pored toga što je doktorant i asistent na Arhitektonskom fakultetu, vodi arhitektonski studio u Beogradu.
Radovi Miloša Stojković dostupni su na sledećim linkovima:

https://tristotrojka.org/gradski-muzej-vode-kuca-vode/
https://www.behance.net/MI_ST
http://www.arh.bg.ac.rs/?portfolio=gradsko-kupatilo
https://www.instagram.com/_mi_st/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :