After All Foto Voz: Milica Macanović

Datum objave:13.07.2020

Pročitano:2917 puta

By: Simona Kanjevac

Projekat After All predstavlja refleksiju stvarnosti nastalu na temeljima apokaliptičnog stanja koje je zadesilo svet. Ideja je da se „posle svega” osvetle dela koja su u tom periodu proistekla kao kreativni čin čekanja da „sve prođe”.

After All Foto Voz je galerija sastavljena od fotografija autora koji su se tokom izolacije na različite načine bavili distancom, samoćom, pripadnošću i bogatstvom unutrašnjeg i prostora van zidova.

 

 

Foto: Milica Macanović

VAGON #6
Puste fascinacije

Milica Macanović je rođena u Beogradu 1990. godine, a aktivna je na polju arhitekture i fotografije. Kako i sama kaže, uvek joj je bilo teško da sebe opiše kao kreatora samo u jednom mediju, jer kroz njih, ona materijalno formuliše svoje misli i osećaje.

 

Foto: Milica Macanović


‒ Za vreme vanrednog stanja i policijskog časa, izazov pronalazim u šetnji praznim ulicama Beograda, sve do par minuta pred zabranu kretanja, izlaska. ‒ svoje strasti objašnjava autorka fotografija, i dodaje ‒ Fascinirana tišinom i odsustvom života, nizom fotografija sam dokumentovala gradske prostore i prenosila atmosferu kakvu sam doživljavala.

 

Milica Macanović je studirala arhitekturu na Beogradskom univerzitetu, gde je završila i master studije. Kada je reč o fotografiji, i sama ističe da joj je možda i najdraža analogna fotografija, te uglavnom radi sa crno-belim filmom. 

 

Foto: Milica Macanović

Radovi Milice Macanović mogu se pratiti na sledećim linkovima:

https://www.instagram.com/vitaminm__/
https://www.instagram.com/milica.macanovic/
https://www.flickr.com/photos/milicamacanovic/
https://www.behance.net/MilicaMacanovic
https://www.facebook.com/milicamacanovic01/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :