After All Foto Voz: Marko Jelić

Datum objave:20.06.2020

Pročitano:1596 puta

By: Simona Kanjevac

Lokacija: Beograd

Projekat After All predstavlja refleksiju stvarnosti nastalu na temeljima apokaliptičnog stanja koje je zadesilo svet. Ideja je da se „posle svega” osvetle dela koja su u tom periodu proistekla kao kreativni čin čekanja da „sve prođe”.

After All Foto Voz je galerija sastavljena od fotografija autora koji su se tokom izolacije na različite načine bavili distancom, samoćom, pripadnošću i bogatstvom unutrašnjeg i prostora van zidova.

 

Foto: Marko Jelić

VAGON #4
Nespržene vibracije

Marko Jelić je zaljubljenik u tradicionalnu „fine art” fotografiju, a analognim fotoaparatom bavi se već 15-ak godina. ‒ Međutim, tek sam u skorije vreme počeo da joj se prepuštam u pravom smislu te reči, sistematično i sa razumevanjem materije ‒ priznaje autor i dodaje ‒ Trenutno izlazim iz faze „street” fotografije i više se okrećem portretima i pejzažnoj fotografiji.

 

Foto: Marko Jelić

‒ Analogna fotografija prepuna je haosa. Zbog njene hemijske strukture nemoguće ju je svesti na algoritam. Na fotografu/umetniku je da interpretira zapisanu svetlosnu informaciju. Ispunjenost vibracijama i raspoloženjem, nekada, i pored kompozicijskog nesavršenstva ‒ dovoljni su za vrhunsku sliku. Bilo kako bilo, u svojoj fotografiji gledam da ne prelazim granice dobrog ukusa, a u obradi i izbegavam „look” takozvanih modernih „sprženih” fotografija. ‒ objašnjava ovaj pasionirani fotograf.

 

Foto: Marko Jelić

Marko Jelić je diplomirani IT inženjer i radi u oblasti internet marketinga i analitike. Rođen je u Smederevskoj Palanci, a živi u Beogradu gde je u slobodno vreme angažovan i kao muzičar.

Rad Marka Jelića moguće je pratiti i na sledećim adresama:


https://www.behance.net/gallery/95030149/Smederevska-Palanka-COVID-19
https://www.instagram.com/kuato_design/
https://www.flickr.com/photos/109883776@N06/albums/72157712413696142


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :