After All Foto Voz: Lola Petrović i Veljko Stanojević

Datum objave:14.08.2020

Pročitano:2224 puta

By:Simona Kanjevac

Lokacija: Beograd

Projekat After All predstavlja refleksiju stvarnosti nastalu na temeljima apokaliptičnog stanja koje je zadesilo svet. Ideja je da se „posle svega” osvetle dela koja su u tom periodu proistekla kao kreativni čin čekanja da „sve prođe”.

After All Foto Voz je galerija sastavljena od fotografija autora koji su se tokom izolacije na različite načine bavili distancom, samoćom, pripadnošću i bogatstvom unutrašnjeg i prostora van zidova.

 

Foto: Veljko Stanojević / Model: Lola Petrović

VAGON #9
Dokumentarni eksperimenti

Lola Petrović i Veljko Stanojević su studenti druge godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, što ih čini autorima koji istražuju pristupajući kako to mogu mladi akademci. ‒ S obzirom da se ne bavim profesionalnom fotografijom, ona mi najčešće služi za dokumentovanje određenih momenata. ‒ ističe Veljko koji pohađa odsek Novi mediji. Njegova koleginica sa godine, ali na smeru za Slikarstvo, Lola, pored dokumentarne vrednosti, navodi i ‒ Fotografija mi nije primarno sredstvo izražavanja i njom se ne bavim profesionalno, već mi služi u realizaciji likovnih ideja.

‒ Do saradnje je došlo spontano, s obzirom da smo za vreme vanrednog stanje proveli dosta vremena zajedno. To je bio prirodan sled u kom su se naše univerzalne ideje spojile. Produkt je bila umetnička intervencija na novim predmetima svakodnevice. ‒ objašnjavaju Lola i Veljko konkretni slikarski i foto-eksperiment rađen tokom izolacije. ‒ Za to vreme smo radili na većem zajedničkom projektu, kratkometražnom eksperimentalnom filmu, koji će se biti gotov do kraja leta. ‒ iznenada otkrivaju autori ovih fotografija.

 

Foto: Veljko Stanojević / Model: Lola Petrović


Na pitanje kojoj stvaralačkoj oblasti svakodnevno posvećuju pažnju, Veljko Stanojević odgovara ‒ Obično se bavim video i audio radovima, kao zajedničkim i odvojenim predmetom proučavanja. Na isto pitanje, Lola Petrović se nadovezuje objašnjenjem ‒ Prvenstveno se izražavam u polju slikarstva i crteža, mada ne bih da se ograničavam na jedan medij, u čemu mi najviše pomažu kolaboracije ove vrste.

 

Foto: Veljko Stanojević / Model: Lola Petrović


Radove Lole Petrović i Veljka Stanojevića možemo pratiti na sledećim linkovima:

 

https://www.instagram.com/lola_petrovic/
https://instagram.com/vsln_vljk
https://www.mixcloud.com/vsln/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :