ADE dominira svetskom scenom elektronske muzike!

Datum objave:28.10.2017

Pročitano:3091 puta

Lokacija: Amsterdam

Amsterdam Dance Event je ove godine privukao rekordnih 395,000 posetilaca. Pored prebogatog programa konferencije koji je okupio preko 7200 učesnika iz preko 90 zemalja, ceo grad je bio okupiran i dnevnim i noćnim žurkama koje su otežavale planiranje dnevne rute jednog posetioca festivala. Prepoznatljiv žuti vizual obojio je Amsterdam i još jednom dokazao da je ADE vodeća platforma za elektronsku muziku.

 

Amsterdam Dance Event

Foto: ADE, Sfeer Linde Dorenbos

ADE je proširio svoje globalno delovanje raznolikim saradnjama sa Marokom, Kinom, Francuskom i Belgijom koje su tih 5 dana festivala imale priliku da se predstave i skrenu pažnju na razvoj elektronske scene u svojim državama. Očekuje se da će se ovoj incijativi sledeće godine pridružiti još država jer je elektronska industrija u velikom usponu.

Što se tiče žurki, bilo je mnogo inovativnih pristupa od flash žurke na pijaci u sumrak najavljene tog dana na kojoj je puštao Richie Hawtin besplatno za sve prolaznike, do zatvaranja čuvenog prolaza ispod Rijksmuseuma za Underworld performans, uz standardno neobične lokacije za rejv, poput zgrade savremene klasične muzike Muziekgebouw i Rembrandtovog muzeja. Uh, treba to sve doživeti.

 

Foto: ADE, Vincent van den Boogaard

Svež dodatak ovogodišnjem izdanju bili su dnevni festivali koji su pored bogatog muzičkog programa na nekoliko stejdževa imali i raznovrsan umetnički sadržaj sa brojnim izložbama i radionicama. Uglavnom lociran u severnom delu Amsterdama, izdvojili bismo Into the Woods, Hangover, All Day I Dream, Dockyard... Nasličniju energiju ovih dnevnih dešavanja kod nas ima festival Dev9t. Ako ste bili u Ciglani i dopalo vam se, sa ovim festivalima sigurno nećete promašiti u Amsterdamu.

 


Foto: Into the Woods

Nadamo se da smo vam malo približili amsterdamski vajb i da će vas inspirisati da svoj put u ovu zemlju lala, klompi i provoda planirate baš u ovom periodu. Sigurno se nećete pokajati.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :