8. MikroFAF: Loud Edition

Datum objave:09.10.2017

Pročitano:2949 puta

Datum održavanja: 12.10.2017 - 14.10.2017

Lokacija: Muzej Jugoslovenske kinoteke

Osmo izdanje MikroFAF-a, međunarodnog festivala „uradi sam“ i nezavisnog kratkog filma, održaće se od 12. do 14. oktobra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke, Kosovska 11, Beograd, u organizaciji udruženja „Satibara“.

 

MikroFAF, Jugoslovenska kinoteka 2017


Sa fokusom na umetničkoj slobodi, samoorganizovanosti, gerilskom filmu, art brutu, low-fi filmu, eksperimentalnim formama i svim audio-vizuelnim oblicima kroz koje autori imaju potrebu da se izraze (Glasno!), festival je ove godine obeležen sloganom LOUD EDITION! Akcenat je na filmu kao sredstvu skretanja pažnje na pojave i događaje u društvu ili ličnom okruženju koje možda izjedaju tiho, a zaslužuju glasnu reakciju. Loud film nema žanrovskih ograničenja, važno je samo da je delo nastalo iz potreba da se digne glas u ime onih koji ćute.


Na konkurs je pristiglo više stotina filmova iz svih krajeva sveta: Balkana, Evrope, SAD, Kanade, Australije, Rusije, Iraka, Irana, Indije, Afrike, Južna Amerike, Kine, Japana, Mjanmara, Latvije...

 

MikroFAF, Jugoslovenska kinoteka 2017


63 filma kratka filma će se takmičiti za sledeće kategorije:


Kratki uradi sam film. Odnosi se na filmove u svim rodovima i tehnikama izrade (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni), nastalim u neprofesionalnim okolnostima, bez angažovanja profesionalnih radnika i bez profesionalnih obaveza tokom i nakon realizacije.


Nezavisni kratki film. Podrazumeva filmove koji ne odgovaraju uradi sam kriterijumima, a koji su nastali u slobodnoj produkciji, bez komercijalnih namera i producentskih pritisaka.


Loud Film. Ova kategorija namenjena je filmovima koji skreću pažnju na pojave i događaje u društvu ili ličnom okruženju koje možda izjedaju tiho, a zaslužuju glasnu reakciju. Loud film nema žanrovskih ograničenja, važno je samo da je nastao iz potrebe da se digne glas u ime onih koji ćute.


Mikropolis nagradi
, ručno rađenoj statueti akademske umetnice Jelene Bošković, pridružiće se i knjige u izdanju Akademskog filmskog centra Doma kulture „Studentski grad“.


Članovi žirija 8. MikroFAF-a: Filip Ćetković, Dejan Petrović i Marko Grba Singh.

 

ULAZ NA SVE PROGRAME JE BESPLATAN


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :