4D: Sinergija veština i strasti prema muzici

Datum objave:22.09.2016

Pročitano:3823 puta

By:Marija Joksimović

Ovog leta beogradska klupska scena postala je bogatija za još jedan serijal žurki i ujedno kolektiv pod nazivom 4D. Znatiželju nam je golicala najava: Šta se desi kada se udruže di-džejevi, producenti, dizajneri, fotograf i em-si? Saznali smo. Desi se dobra žurka!

 

4D

Luminous, Bom Ziggy i Rebel B


Originalnu postavku supergrupe 4D čine tri iskusna di-džeja i producenta, Rebel B koji je poznat po projektima ///BASS.CODON/// i Balkan Dubstep Unit, Luminous koga klupska scena zna po house i tech-house setovima, Bom Ziggy novi projekat SevdahBabyja orijentisan na bass muzičke žanrove, kao i Edge MC – poznati em-si i fotograf. U intervjuu za Urban Bug, Rebel B je otkrio da će tokom jesenje i zimske sezone doći do izmena u timu, pa će umesto Edga četvrti član ovog kolektiva uvek biti neki novi gost. A saznali smo i da su u planu nastupi van Beograda kao i prva 4D pesma.


Za početak nam reci kako ste došli na ideju da formirate supergrupu 4D i to baš u ovom sastavu?
Pa ideja je došla dosta spontano, s obzirom da se Luminous i ja poznajemo dugo godina i sarađivali smo sporadično sve vreme, a Bom Ziggy i ja smo se muzički potpuno poklopili u brendu koji vodim poslednje dve godine, a zove se ///BASS.CODON///. Na kraju je bilo jednostavno doći do rešenja u kome se našlo troje talentovanih i afirmisanih umetnika na jednom mestu.


Kakva ideja se krije iza ove supergrupe, odnosno sa kojim ciljem je formiran 4D? Šta to drugačije nudite beogradskom noćnom životu?
4D je formiran sa idejom kolaboracije više 'zanata' koji svako od nas poseduje. To je mešavina muzičkih producenata, di-džejeva, fotografa i dizajnera i em-sijeva na jednom mestu. Ono što nas razlikuje od ostalih kolektiva sa scene jeste baš to što sam naveo, sinergija veština na jednom mestu.

 

4D

Ova fotka najbolje opisuje atmosferu na 4D žurkama

 

Kako izgledaju vaše žurke, vas trojica se žanrovski ipak razlikujete, a na sve to imate i razne goste? I šta vam je svima zajedničko pa ste ipak odlučili da osnujete supergrupu?
Pazi, žanrovski se razlikujemo u jednu ruku, ali u drugu i ne toliko. Raznovrsnost setova i jeste ono što mi se čini da je zanimljivo. Naravno, tamo negde su svi ti podžanrovi i srodni, kada su u pitanju 4D nastupi. Zajedničkim bi mogla da se navede strast prema muzici, svih iz grupe, u svakom smislu, jer i Bom Ziggy i Luminous i ja se bavimo i muzičkom produkcijom, a i di-džejingom, dosta godina unazad.


Već neko vreme ste u Preduzeću i tamo nastupate svake subote, kakve su reakcije publike?

Tako je. U Preduzeću nam je počela pre par meseci rezidentura, a to je ujedno i prvi klub u kome se 4D pojavio. Za svega jednu letnju sezonu, uspeli smo da formiramo ekipu, za koju sada već mogu da kažem da je domaća. A što se atmosfere tiče, fotografije govore najbolje u prilog tome.

 


Letnja sezona je na izmaku, kakvi su vam planovi za jesen i zimu?
Svakako i zimsku sezonu ostajemo u Preduzeću, kao nekoj, nazovimo, bazi. Uskoro slede i nastupi u drugim klubovima po gradu sa kojima pregovaramo a u nekima smo već i nastupali tokom leta, kao i nastup u Novom Sadu koji očekujemo sledećeg meseca. Takođe, upravo počinjemo da radimo na prvoj 4D pesmi, koja bi trebalo da govori mnogo više od svih nas zajedno! Zato i ostanite u pripravnosti...


Ako hoćete da proverite kako 4D zvuči uživo, nemojte ih propustiti ove subote u klubu Preduzeće sa početkom od 20 časova.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :