Barutana klub Beograd

35.000 posetilaca iz 40 zemalja sa 5 kontinenata! Počeo SEA Dance Festival!

Datum objave:16.07.2015

Pročitano:5018 puta

By:Sagor Mešković

Lokacija: Jaz, Crna Gora

Exit Avantura nastavljena istorijskim spektaklom grupe The Prodigy pred 35.000 ljudi na Jazu!

Sinoć je na Jazu zlatnim slovima ispisana istorija festivalskog turizma Crne Gore uz preko 35.000 posetilaca iz oko 40 zemalja sa pet kontinenata! Status apsolutnih zvezda, furioznim nastupom opravdali su The Prodigy, jedna od najvećih grupa svih vremena, koja se postarala da prvo veče ovogodišnjeg Sea Dance festivala bude zaista spektakularno!

 

35.000 posetilaca iz 40 zemalja sa 5 kontinenata! Počeo SEA Dance Festival! | EXIT Avantura 2015

 

Nakon sjajnog vatrometa iza ponoći, Liam, Keith i Maxim, praćeni bendom, izašli su na scenu i od prvih taktova pesme „Breathe“, krenuli žestoko izazvavši potpunu euforiju za pravi nastavak ovogodišnje, sad je već izvesno, rekordne Exit Avanture po broju posetilaca! Ređali su se višegeneracijski hitovi „Omen“, „Invaders Must Die“, „Their Law“, „Firestarster“ i brojni drugi, a posebno oduševljenje izazvala je blaga promena stihova čuvene pesme koja se sinoć mogla nazvati „Smack JAZ BEACH Up“!

 

The Prodigy | Photo by Marko Ristić | Počeo SEA Dance Festival!

Photo by Marko Ristić

 

Da The Prodigy svuda imaju svoje ljude, potvrdili su kultnom pesmom „Voodoo People“, a Jadransko more zatalasale su i nove pesme „Nasty“ i „Wild Frontier“! Slavljenički Sea Dance festival, celu prvu noć dodao je zbog proslave nagrade za Najbolji evropski festival do 40.000 posetilaca dnevno, a glavnu binu, koju je programski podržala globalna muzička platmorma UKF iz Londona, sinoć su osvajali redom i domaćini Punkreas, Hornsman Coyote & Soulcraft, te zvezde svetske bass scene, holandski trio Noisia i londonski dubstep/rock bend Modestep.Žurka je trajala do ranih jutarnjih časova uz savršen izlazak sunca na plaži i omiljenoj plesnoj bini Dance Paradise, koju su Chevalier, Aleks Milun i Maraku sinoć svojim setovima spremili za naredna tri dana i noći. Na plesnom raju očekivano su se nastupima izvodile zvezde partnerske etikete TheSoundYouNeed, slovenački, planetarno popularni producent Gramatik i mlada elektronska zvezda iz Los Anđelesa, Durante. I ostale festivalske zone bile su ispunjene desetinama izvođača, pa su uz salsa ritmove na plaži posetioci igrali na Latino bini, slušali fuziju novih pravaca jamajčanskih muzičkih korena na Reggae bini i uživali uz najbolje nastupe sa Exita na Cinema zoni.

 


Večeras na Sea Dance dolaze ultimativni hitmejkeri, četverac iz Londona u izrazito retkom i traženom DJ izdanju, grupa Rudimental! UKF program na glavnoj bini obeležiće i jedan od trenutno najaktuelnijih svetskih dueta Sigma, te bass zvezde Black Sun Empire i Fred V & Grafix. Itekako sutra vredi poraniti na festival, jer žurka na Dance Paradise od sutra kreće već od 13 časova i tokom dana nastupiće zvezde iz Crew Love kolektiva Soul Clap, PillowTalk i Nick Monaco dok će večernji ples da diktiraju Star Slinger, Flight Facilities, TCTS i drugi. Posebna atrakcija na glavnoj bini, već od 22 časa biće najpopularnija balkanska grupa Dubioza kolektiv, koja je ove godine čak dva puta nastupala na čuvenom Glastonbury festivalu u Engleskoj.

U prethodna tri dana, u kamp Sea Dance festivala stigli su posetioci iz svih krajeva sveta, koji su oduševljeni Jazom, zvanično najlepšom plažom Evrope po izboru prestižnog magazina Lonely Planet! Tokom četiri festivalska dana očekuje se oko 100.000 posjetilaca, kao i porast ukupne turističke sezone u Crnoj Gori. U odnosu na prošlu godinu, udvostručen je broj inostranih posetilaca, a najveći broj njih dolazi iz zemalja Zapadne Evrope i većini je ovo prvi put da posete Crnu Goru. Prvi utisci su dobri, raduju se ovogodišnjem, izrazito aktuelnom programu koji prati svetske tokove, a najviše im se sviđa plaža Jaz, ali ističu i lepote Starog grada Budve.

Ulaznice od 12h samo na festivalskim blagajnama!
Ulaznice će od 12 časova moći da se kupe na punktu kod glavnog ulaza festivala. Aktuelne cene dnevnih ulaznica su 24,99€ za četvrtak i petak, 19,99€ za subotu, dok se komplet ulaznica za sve dane prodaje po ceni od 84€. Svi posetioci festivala koji imaju komplet ulaznice ili akreditacije, mogu da ih zamene za festivalske narukvice na punktu ispred glavnog festivalskog ulaza. Zamenski punktovi će danas biće otvoreni od 17h do 03h, a od 18h do 3h u petak, kao i od 19h do 03h u subotu. Ulaz na festival nije moguć posle 3 časa iza ponoći.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :