3.500 posetilaca u drugom danu Cinema City festivala!

Datum objave:01.07.2015

Pročitano:4254 puta

Lokacija: NOVA KREATIVNA ČETVRT, Novi Sad

CINEMA CITY NASTAVLJA ISTIM TEMPOM


3.500 posetilaca u drugom danu Cinema City festivala ispunilo je do poslednjeg mesta čak 5 festivalskih zona i 11 filmskih projekcija. Osmi Cinema City internacionalni filmski festival otvoren je u ponedeljak, 29. juna u 20h u prepunoj Kineskoj četvrti.

 

3.500 posetilaca u drugom danu Cinema City festivala! | 2015 | Novi Sad

 

Posetioci festivala uživali su u premijeri filma Panama, kao i filmovima Pasja ljubav, Potraga za Felom, i Kratka kožica koji su reprizno prikazani juče u popodnevnim časovima. I drugog dana festivala Cinema City nastavio je punim tempom, kada je 3 500 posetilaca pogledalo čak 11 filmskih ostvarenja u dupke punim salama SKCNS Fabrika i Quarter Indoor Cinema, i prepunom Limanskom parku. Druge večeri festivala nastupili su sjajni bendovi Ragman i Threesome. Danas nas očekuju filmovi Isceljenje, Ničije dete, Bjork: biofilija uživo, horor Vidim Vidim, Limbo i Autoportret poslušne kćeri, a veče će zaokružiti zvukovi akustične i melanholične amerikane benda Stray Dogg. U četvrtak slede Varvari, Okean, Gljive, A i ružan si, kao i  Maske o Slobodanu Tišmi, i nastup beskrajno šarmantnih članova grupe Iskaz. I u narednim danim​a​ svakog dana od 18 časova prikazujemo brojna ostvarenja mladih autora u selekciji Up to 10.000 Bucks.​Danas u Quarter Indoor Cinema pogledajte Ništa nije za džabe, Klackalica, Još jedan mesečev pejzaž, eki drugi svet, Dobar sused i IT devojka, a u četvrtak Noćas mi srce pati, U meni, Veče u radio (#5. Muzikalni dnevnik), Sve je više stvari koje dolaze, Poslednji čin, Đavo u gospođici Džons.

Od danas pored pet festivalskih zona: SKCNS Fabrika i Quarter Indoor Cinema, Amstel Open Air Cinema u Limanskom parku, Planet Rock Music Stage & Open Air Cinema i Firchie Think Tank Studio, posetioci će imati priliku da pogledaju reprizna izvođenja filmova i na SKCNS Brod Teatru, svake večeri do kraja festivala.

Amstel i ove godine sa ponosom podržava Cinema City. Festival su podržali i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Novi Sad, kao iNestea i Burn, nemačka organizacija za tehničku saradnju GIZ, Francuski institut u Srbiji, Ambasada Kanade i Italijanski centar za kulturu Addetto.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :