2 CELLOS: Virtouzi na violončelima stižu u Beograd!

Datum objave:03.04.2015

Pročitano:3651 puta

Datum održavanja: 19.06.2015

By:Gaga Bugarčić

Lokacija: Sava Centar, Beograd

U januaru ove godine proslavili su četvrtu godišnjicu od objavljivanja spota “Smooth Criminal” na YouTube koji ih je lansirao u zvezde. Iako su slavni virtouzi na violončelima Luka Šulić & Stjepan Hauer postigli su zavidan broj sledbenika zahvaljujući upravo video objavama ( ukupna brojka popela se do sada na čak više od 100 miliona pregleda ), oni su i dalje posvećeni koncertnim nastupima.

 

Virtouzi na violončelima 2 CELLOS stižu u Beograd! | Koncert | Luka Šulić & Stjepan Hauer | 2015


Pred Lukom i Stjepanom je bogata koncertna godina, a 19.juna 2015. nastupit će u Sava Centru. Ako je suditi po njihovim koncertima širom sveta, i ovaj bi mogao biti rasprodat – u rekordnom roku !

 

O 2 CELLOS-ima priča se i piše širom sveta. Izdali su već tri studijska albuma, a njihov uspeh kontinuirano raste. Iza sebe imaju mnogobrojne rasprodate koncerte, punili su najprestižnije svetske dvorane ( Madison Square Garden, Paris Olympia, Quenn’s Diamond Jubilee, Emmys u L.A. itd ), gostovali u najpopularnijim svetskim šou emisijama kao što su The Tonight Show with Jay Leno, The Ellen DeGeneres Show ( više puta ) te mnogim drugim.

 


Nastupali su sa mnogobrojnim svetskim muzičarima kao što su Red Hot Chili Peppers, Queen of The Stone Age, Andrea Bocelli i George Michael, a njihov talenat prepoznao je i slavni Elton John. “ Imali smo veliku podršku od Eltona koji je verovao u nas i on nam je zapravo pomogao u karijeri više nego iko ! Snjim smo bili na turneji dve godine, imali smo prilike otvarati njegove koncerte i svirati zajedno s njim u arenama širom sveta. To je jedno neprocenjivo iskustvo i tu smo zapravo ispekli zanat „ tvrde „ CELLOSi.

 

2 CELLOS | Luka Šulić & Stjepan Hauer | Photo by Stephan Lupino

2 CELLOS | Luka Šulić & Stjepan Hauer | Photo by Stephan Lupino 


Koliko su cenjeni u svetu govori i činjenica da su u Japanu dobili i – svoj dan. Naime , tamo je 20.januar proglašen 2CELLOS DANOM, no to nije jedino priznanje koje su dobili. Bivši predsednik Republike Hrvatske Ivo Josipović ih je odlikovao Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za kulturu te im je odao priznanje za njihov lični doprinos kulturi i promociji Hrvatske u svetu. No, to je samo mali delić njihovih priznanja i nagrada.

 

Koncert 2 CELLOS po uobičajenom repertoaru počinje izvedbama klasičnih kompozicija, a završava se dinamičnim izvođenjima rok hitova. Jedna od poslednjih njihovih reinterpretacija je i pesma „ Live and Let Die“ Paula McCartneya na kojoj im se pridružio poseban gost, slavni svetski pijanista Lang Lang.

 

 

Pucanje struna pod strastvenim gudanjem fascinantna je koreografija Luke i Stjepana koja se ne propušta, zato osigurajte svoje ulaznice na vreme i dopustite da vas, kako oni kažu “zaraze zvukom violončela“.

 

„ Morate ih doći videti uživo, zaista je zadivljujuće! Dugo vremena nisam video ništa uzbudljivije od njihovog nastupa ! Sir Elton John

 

Karte su od danas ( 1.aprila ) u prodaji na blagajni SC i Eventim prodajnim mestima. Cene karata su 1800, 2400, 3000 i 3600 dinara.

 

Uživajte !


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :