17. FESTIVAL „SEDAM VELIČANSTVENIH“ – od 2. do 6. oktobra u Kombank dvorani

Datum objave:14.09.2021

Pročitano:542 puta

Datum održavanja: 02.10.2021 - 06.10.2021

Lokacija: Beograd

Festival modernog autorskog dokumentarnog filma kao vrhunski bioskopski događaj i ovoga puta poziva posvećene ljubitelje umetničkih filmova u najbolji bioskop u gradu!

 


Očekivanja da će nam 2021. doneti toliko iščekivano opuštanje i slobodu od virusa nije se ostvarilo, ali izuzetni filmovi dolaze i traže svoj put do bioskopa i svoje obazrive publike. Širom Evrope najavljene su bioskopske premijere i svi željno očekuju trenutak kada će ponovo uživanje u filmovima da otvori direktni put iz realnosti u slobodna magična filmska putovanja kreirana autorskim talentima i imaginacijom.


Najviše od svega raduje nas da će ovogodišnji festival otvoriti veličanstveni dokumentarac „Merry Christmas, Yiwu“ izuzetnog srpkog autora Mladena Kovačevića. Film je nastao kao veliki produkcijski poduhvat u zajedničkoj srpsko-švedskoj koprodukciji uz učešće filmskih kuća i televizija iz Nemačke, Francuske, Belgije i Katara, a svoj izuzetni festivalski put započeo je uspešnom svetskom premijerom na velikom festivalu u Roterdamu 2020. Ovaj maestralni moderni dokumentarac je eksluzivni poetični pogled na Kinu.


I još šest vrhunskih ostvarenja sa evropske dokumentarističke scene donose nam izuzetne događaje i osobe, autorske poduhvate i ideje, svet ispunjen sudarima viđen uvek novim neočekivanim pogledima. Program i detalje o filmovima potražite na sajtu posle 7. septembra.


Prodaja ulaznica počinje od 15. septembra na blagajnama Kombank dvorane.


Najbolji evropski dokumentarci u Bioskopu nove realnosti – za posvećene i za posebno obazrive!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :