15. Evropski festival animiranog filma BALKANIMA

Datum objave:22.09.2018

Pročitano:723 puta

Datum održavanja: 02.10.2018 - 06.10.2018

Lokacija: Beograd

Tokom pet dana festivala biće prikazano preko 160 animiranih filmova iz preko 25 zemalja Evrope.

 

Publika ovogodišnje Balkanime imaće specijalnu priliku da vidi film III poljske autorke Marte Pajek koji je privukao pažnju na prestižnom festivalu u Kanu. Na Balkanimi će biti prikazana i tri srpska ostvarenja: Muzičke traume, reditelja Miloša Tomića, animirani film Eho u režiji Boriše Simovića i Koste Rakićevića, kao i film Neputovanja autorskog tima koji čine Nikola Majdak i Ana Nedeljković.

 

Balkanima 2018

Pored bogatog takmičarskog programa planirani su i programi Panorama evropskog animiranog filma; Savremena italijanska animacija 5; nagrađeni animirani filmovi sa festivala u Anesiju, u izboru Sebastiana Sparera; program filmova Višegrad Animation forum; i Panorama balkanskog animiranog filma, koja donosi zanimljiv presek ostvarenja balkanskih zemalja, iz prethodne godine.

Festivalski program započeće otvaranjem izložbe „SEDAM – Pogled na proces rada nove srpske animacije" u Velikoj galeriji DKSG (19.30h). Publika će imati jedinstvenu priliku da vidi crteže, skice, 3D modele, scenografije, lutke i druge materijale koji prikazuju kompleksan proces rada na animiranom filmu.

Ceremonija svečanog otvaranja zakazana je za utorak 2. oktobar u 20 časova.

Poslednjeg dana festivala, u subotu 6. oktobra, biće prikazani nagrađeni filmovi, a u toku prepodneva i dva dečja programa. Nakon festivala dečiji filmovi biće reprizirani u bioskopskoj sali DKC-a.

Detaljnu satnicu festivala možete pronaći na sajtu http://www.balkanima.org.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Balkanima je podržana projektno od strane Ministarstva kulture i informisanja, kao i iz budžeta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, matičnog ministarstva Doma kulture „Studentski grad".


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :