15 godina Pop Depresije: Ryley Walker & Goran Grubišić

Datum objave:02.02.2016

Pročitano:4180 puta

Datum održavanja: 06.02.2016

By:Bojana Ljubišić

Lokacija: Gun Club, Beograd

U čast 15 godina Pop Depresije, prvi u seriji malih i akustičnih koncerata koje smo pripremili za vas tokom sezone zima-proleća je nastup američkog kantautora Ryley Walker-a (Rajli Voker), koji će u Gun Clubu nastupiti u subotu 6. februara od 22h. Specijalni gost na koncertu je Goran Grubišić/Wooden Ambulance (solo).

15 godina Pop Depresije: Ryley Walker & Goran Grubišić

Ima ljudi koji misle da Ryley Walker svoju akustičnu gitaru svira kao Bert Jansch i da peva kao Tim Buckley. A onda se pojave neki drugi koji u njemu čuju Nicka Drakea, Vana Morrisona, Johna Martyna... I svakoga dana neko novi čuje nešto drugo, nešto drugačije. A Ryley peva onako kako oseća, svira onako kako je raspoložen, sa podjednakim divljenjem prema "Astral Weeks" i "Pink Moon", s obožavanjem i "Nebraske" i "I Want to See the Bright Lights Tonight" ili citiranjem "Veedon Fleece" i "Happy Sad".

Sa navršenih četvrt veka života Ryley ne staje, svira svaki dan, piše nove pesme, oduševljeva publiku svih generacija i upija život oko sebe. Njegov drugi studijski album, "Primrose Green" (Dead Oceans, 2015) je na gotovo svim bitnim muzičkim listama za 2015. godinu u prvih deset - Uncut Magazine mu je dao 9/10, NPR je recenziju zaključio sa "This is rock ‘n’ roll”... A on sve to lakonski prihvata, ide ka novim izazovima, zakazujući koncerte na mestima na kojima nikad nije bio.

Spremite se za Ryleya Walkera, gitaristu neverovatnog talenta, pevača kakvog niste čuli od Jeffa Buckleya i harizmatičnog šoumena koji nema nameru da osvaja svet.

 

Karte po ceni od 800 dinara u pretprodaji su u Zaokretu, kafeu Šikarica i u prodajnoj mreži DD Tickets (sve WinWin prodavnice) ili online. Na dan koncerta cena karte će biti 1000RSD.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :