14. Pančevački jazz festival - Kompletan program 11-13. novembar 2011.

Datum objave:03.11.2011

Pročitano:2816 puta

By:Aleksandar PavlićOvogodišnje, 14. po redu izdanje Pančevačkog jazz festivala, koje će se održati u Kulturnom centru Pančeva od 11. do 13. novembra, ponudiće izuzetno kvalitetan program sastavljen od velikih jazz imena, ali i poznatih domaćih muzičara.
 
Mike Stern, jedan od najvećih jazz gitarista današnjice, nastupiće sa svojim bendom prvog festivalskog dana, 11. novembra. Sa Sternom i Daveom Wecklom (za bubnjevima) nastupiće i poznati jazz muzičari Chris Minh Docky (electric & acoustic bass) i Bob Malach (sax).
Tokom 30 godina duge karijere, puno inovativnih i uticajnih albuma, pet nominacija za Grammy nagrade, Mike Stern se etablirao kao jedan od najznačajnijih jazz gitarista i kompozitora svoje generacije.
Ovog brilijantnog muzičara prvi put u Srbiji moći ćete da vidite na Pančevačkom jazz festivalu.
 
Ulaznice za koncert Mike Sterna su rasprodate još 31. oktobra.
 
Drugog festivalskog dana, 12. novembra, nastupiće, takođe prvi put u Srbiji, izuzetna jazz pijanistkinja Lynne Arriale i njen Convergence Quartet, kao i sastav Triple Ace, dok će 13. novembra biti održan koncert Veče muzike Roberta Haubera – Tribute to Bill Evans uz učešće Beogradskih simfoničara i poznatih pančevačkih jazz muzičara, a pod dirigentskom palicom Stanka Jovanovića. Solista na klaviru biće Ivan Aleksijević. Ovaj gala koncert je posvećen poznatom kompozitoru Robertu Hauberu, koji je aranžirao neke od najtežih i najlepših kompozicija Billa Evansa. Poslednjeg festivalskog dana koncert će održati i Vladimir Kostadinović New York Quartet.
 
Nakon zvaničnog programa, drugog i trećeg festivalskog dana u foajeu Kulturnog centra Pančeva, od 23.30h, biće održani jam sessioni u kojima će učestvovati izvođači sa festivala i poznati domaći jazz muzičari.
 
Zahvaljujući naporima oganizatora Festivala, ulaznice za drugo i treće festivalsko veče se mogu kupiti po promotivnoj ceni od samo 200 dinara. Na ovaj način Pančevački jazz festival želi da doprinese široj afirmaciji jazz muzike i većoj dostupnosti ekskluzivnih kulturnih sadržaja.
 
Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra Pančeva (Vojvode Živojina Mišića 4), radno vreme blagajne: ponedeljak - sreda od 09.00 do 22.00h, četvrtak - nedelja od 16.00 do 22.00h, broj telefona - (+381 13) 346 579.
 
Pančevački jazz festival je pokrenut 1998. godine i od tada su u okviru njegovih pograma nastupali mnogi renomirani svetski izvođači, kao i najcenjeniji jazz umetnici domaće scene. Tako je za trinaest godina postojanja Jazz festival ugostio poznata imena kao što su, između ostalog: Roy Hargrove, Eddie Henderson, Denise Janah, Adriane Muttenthaler, Bojan Zulfikarpasić, Victor Bailey, Hubert Tubbs, i drugi…
Na festivalu se prostor daje i muzičarima poniklim u Pančevu, koje decenijama ima svoju jazz publiku i izvođače. Festival najčešće prati i izložba fotografija, a 2008. godine objavljena je publikacija posvećena desetogodišnjici postojanja manifestacije. Umetnički direktor festivala je jazz umetnik Dušan Ivanišević, a organizator Kulturni centar Pančeva.

Program
 
11. novembar
Dvorana Kulturnog centra Pančeva, 20.30h
MIKE STERN BAND featuring DAVE WECKL
Nastupaju:
Mike Stern - gitara
Bob Malach - saksofon
Chris Minh Doky - el. & ak. bas gitara
Dave Weckl – bubnjevi
 
12. novembar
Dvorana Kulturnog centra Pančeva, 20.30h
TRIPLE ACE
Daniel Nosig – truba
Oliver Kent – klavir
Uli Langthaler – bas
Dušan Novakov – bubnjevi
 
Dvorana Kulturnog centra Pančeva, 22.00h
LYNNE ARRIALE CONVERGENCE QUARTET
Lynne Arriale – klavir
Rich Perry – tenor saksofon
Martin Gjakonovski – bas
Anthony Pinciotti - bubnjevi
 
Foaje Kulturnog centra Pančeva, 23.30h - Jam session
 
13. novembar
Dvorana Kulturnog centra Pančeva, 20,30h
Veče muzike Roberta Haubera – Tribute to Bill Evans
Gala koncert posvećen kompozitoru i aranžeru Robertu Hauberu
Dirigent: Stanko Jovanović
Solista: Ivan Aleksijević – klavir
Beogradski simfoničari
Istaknuti pančevacki džez muzičari (Dušan Ivanišević, Kristijan Mlačak, Dragan Ćalina, Dušan Novakov...)
 
Dvorana Kulturnog centra Pančeva, 22.00h
VLADIMIR KOSTADINOVIĆ NEW YORK QUARTET
Vladimir Kostadinović – bubnjevi
Danny Grissett – klavir
Vincente Archer – bas
Jaka Kopac – alt saksofon
 
Foaje Kulturnog centra Pančeva, 23.30h - Jam session
 
O svim izvođačima ovogodišnjeg Pančevačkog jazz festivala možete se informisati na sajtu Kulturnog centra Pančeva
 
Ulaznice za prvi festivalski dan i koncert Mikea Sterna su rasprodate.
 
Zahvaljući naporima oganizatora Festivala, ulaznice za drugo i treće festivalsko veče se mogu kupiti po promotivnoj ceni od samo 200 dinara. Na ovaj način Pančevački jazz festival želi da doprinese široj afirmaciji jazz muzike i većoj dostupnosti ekskluzivnih kulturnih sadržaja.
 
Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra Pančeva (Vojvode Živojina Mišića 4), radno vreme blagajne: ponedeljak - sreda od 09.00 do 22.00h, četvrtak - nedelja od 16.00 do 22.00h, broj telefona - (+381 13) 346 579.
 
 
 
 
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :