13 godina Retro Trance serijala

Datum objave:02.12.2019

Pročitano:920 puta

Datum održavanja: 07.12.2019

Lokacija: Beograd

Ove sezone radimo udruzenim snagama sa Goa Experience organizacijom, kao sto je najavljeno na GEXVIII zurci, imamo po dva gosta i naizmenicno cemo raditi nase Retro Trance i GE event-ove.

 


Ovog puta, slavimo i nasih 13 godina postojanja (postali smo zvanicno teen), sa jako lepim line up-om, SUN Project & Darshan.

 

Darshan je oformljen 1995, kao duo, koji su činili Grant Collins i Mark Robinson. Već prvim izdanjima i zvukom koji je tada bio vrlo inovativan skreću veliku pažnju i privlače jake izdavače. Flying Rhino, kao matični label, pored nekoliko ključnih singlova izdaje i oba albuma, Awekening i Spectra. Awakening, izdat 1998. je postavio novi standard psychedelic muzike, pravi masterpiece koji je i danas jako cenjen kod većine ljubitelja takvog zvuka. Posle izdavanja prvog albuma, Darshan nastavlja sa radom kao solo projekat Grant Collins-a i već sledeće godine izdaje drugi album, Spectra, sa kojim već drastično menja svoj zvuk, ali i ostaje veran prethodnim izdanjima. Iako im je matični label bio Flying Rhino, imali su izdanja za Dragonfly Records, Phantasm, Tetsuo, Transient.

Posle velike pauze, Darshan je ponovo aktivan, kao i Flying Rhino label, iako stilski promenjen zvuk, približen novom dobu i produkciji, polako skreće sve veću pažnju, tako da se nadamo daljim izdanjima ovog sjajnog projekta.

SUN Project je originalno nastao kao heavy metal trio, koji su cinili Marco Menichelli, McCoy & Matthias Rumöller.
1992. godine odlaze u Indiju, Goa, posle cega su poceli da eksperimentisu sa elektronskom muzikom.
1996. godine zvanicno nastaju kao SUN Project i potpisuju za tada verovatno i najveci nemacku psychedelic trance etiketu, Spirit Zone. Slede albumi Drosophila (1997), Macrophage (1998), Zwork (1998), Paranormal (2000), Guitar Trax (2001), Sexperimental (2003). Od 2011. godine, McCoy nije clan projekta i SUN Project postaje duo.
Ovog puta nam u goste dolazi Matthias, koji ce nas svojim retro setom podsetiti njihovih prvih izdanja iz zlatnog doba Goa/Psychedelic Trance muzike.

LINE UP


S.U.N. Project (Spirit Zone Recordings, DE) - Retro Set
Darshan (Flying Rhino Records, UK) - Retro Set

Support by:
Filip Nikolaević / Mark Panic / Mića / DaPEACE


VISUALS
Full fluo decoration by: PSYLOCYBE DECO

TICKETS 
Karte su u pretprodaji po promo ceni od 900 rsd.
Broj karata je ograničen!

Možete ih nabaviti na sledeće načine:

Online na https://www.ddtickets.rs
DD Tickets: Strahinjića Bana 22, Beograd

WinWin i Emmi prodavnice širom Srbije : www.ddtickets.rs/SR/Sale-network/89/ 

 

FACEBOOK EVENT


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :