Klub Barutana Beograd

12. FIST od 23. do 26. marta

Datum objave:15.03.2017

Pročitano:4631 puta

Datum održavanja: 23.03.2017 - 15.03.2017

Studenti četvrte godine Katedre za menadžment i produkciju pozorišta radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, tradicionalno i ove godine organizuju 12. po redu Festival internaiconalnog studentskog teatra (FIST) od 23. do 26. marta. Tema ovogodišnjeg FIST-a je #CIRKUS!

 

FIST 2017: #CIRKUS

Šta je #CIRKUS?


- Danas u Srbiji, pri pomisli na cirkus, najpre će vam pasti na pamet satirični klovnovski aspekat koji za cilj ima izrugivanje i kritiku društva – jer se ne možemo odupreti osećaju da smo zamrznute marionete cirkuske predstave, umesto njenih zadovoljnih i nasmejanih gledaoca. Želimo da razotkrijemo cirkus oko nas, i da uperimo prstom u problem. Želimo da preokrenemo uloge i ogolimo cirkuzante među nama. Smeh i izrugivanje nemaju u našem cirkusu vitalistički i isceljujući karakter, već su duboko cinični, korozivni i poražavajući. Ukoliko se osvrnemo na pitanje o uzrocima stanja u kultruri i šire, na izostanak reakcija i začuđujuću otuđenost i isključenost ljudi kojih se ovi problemi direktno tiču dolazimo do začaranog kruga u kome je letargija izazvana prezasićenošću ozbiljnim problemima kojima nema kraja ni rešenja. Zato vas pozivamo da sa nama žonglirate u prostoru gde postoji sloboda da se bez posledica kritikuje i problematizuje društvo oko nas, da se oseti na koji način pozorište može i treba da pokrene ne delanje; na koji način nešto ipak može da se promeni i kakav je kvalitet te promene - kažu studenti.

 

FIST 2017: #CIRKUS


Od 23. do 26. marta na lokacijama kao što su Dorćol Platz, Bitef teatar, UK ‘Vuk Stefanović Karadžić’, Kulturni centar ‘REX’, UK ‘Parobrod’ publika će imati prilike da prati šest takmičarskih predstava iz Evrope, kao i dve predstave u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti.


Pored toga, posetioce Festivala 24, 25. i 26. marta u Dorćol Platzu od 17h očekuje i tribinski program, edukativni program u oblasti psihodrame i PLAYBACK teatra 23. i 24. u UK ‘Parobrod’, ali i dvodnevni program za najmladje - FISTić u Pozorištu lutaka ‘Pinokio’ 23. i 24. marta. 


Nakon Delikatesnog ponedeljka u KC Gradu, i promotivne tribine ‘Rodni odnosi na kulturno-umetničkoj sceni Srbije’ u Društvenom centru ‘Oktobar’, odbrojavanje do 12. Festivala internacionalnog studentskog teatra biće nastavljeno promotivnom žurkom u Baru 20/44 (Skadarska 40c) u četvrtak 16. marta, a za pultom će se naći Johana (BandaPanda), Ali & Doo (Beyond House).

 

Više informacija na Facebook eventu


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :