10.Međunarodni Festival studentskog filma - Sreda 20 časova, bioskop Balkan

Datum objave:08.12.2008

Pročitano:3092 puta

By:FSF team

U sredu, 10-og decembra, u bioskopu Balkan počinje 10-ti Međunarodni Festival studentskog filma. Na svečanom otvaranju, koje počinje u 20 časova, će, kroz niz spektakularnih performansa biti prikazan vizuelni identitet festivala. Posle otvaranja je planiran koktel i žurka u klubu ŠKD.

Povodom obeležavanja jubileja, ove godine će biti više programskih celina. Pored standardno takmičarskog programa, koji će počinjati svakoga dana od 21h, postoji i RELAX celina (svakoga dana od 18:30h) i za nju se ulaz neće naplaćivati, a poslednjeg dana, retrospektiva prethodnih 9 festivala. Na ovogodišnjem FSF-u učestvuje skoro 60 filmova koji stižu sa svih 6 svetskih kontinenata. Teme su raznolike i svi filmski žanrovi su zastupljeni.Za četvrtak u 16 časova, zakazan je SPIN OFF studentskog festivala VGIK iz Rusije, a sledećeg dana u isto vreme prikazaće se studentski filmovi najboljih ruskih reditelja.

Prateći program čine edukativne radionice čiji će moderatori biti renomirani poznavaoci sedme umetnosti. Radionicu zvuka i filmske muzike održaće Roland Vajs, svetski poznat dizajner zvuka čiji je cilj da predstavi proces rada na zvuku od momenta stvaranja ideje za film do njegovog prikazivanja u bioskopu. Pored ove, postojaće i radionica horor filma čiji će predavač biti Dejan Ognjanović, kritičar i teoretičar ove oblasti. Njegov zadatak će biti da pokaže kako je horor jedan od najfilmičnijih žanrova. Obe radionice će se održati u Kino klubu ’’Svetlost’’ u ulici Milutina Bojića 2. Svi koji su zainteresovani da prisustvuju mogu se prijaviti putem e-maila radionice@fsf.org.rs
.

Četvrtak i petak od 14 časova su termini za prezentacije filmskih kampova – Međunarodni kamp dokumentarnog filma ’’Interakcija’’ koji se održava na Zlatiboru i kamp ’’Cinetrain’’ iz Rusije. Takođe u okviru pratećeg programa planirane su žurke- za svaki dan festivala po jedna! Iznenađenje za Beograđane ove godine biće performansi koji će se održati 9-og i 10-og u centru grada, u vidu najave festivala.

Članove žirija čine poznata srpska glumica Neda Arnerić, Roland Vajs i Igor Sterk, slovenački reditelj i scenarista.

Dakle sreda 20 časova, bioskop Balkan. Karta za projekcije takmičaskog programa će koštati 150 dinara i već se može kupiti na blagajnama bioskopa Balkan. Dođite! FSF tim vam obećava odličan program, edukativne radionice, kreativnu razmenu mišljenja sa gostima iz inostranstva i naravno nezaboravne žurke!

Za sve detaljnije informacije posetite sajt www.fsf.org.rs

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :