Barutana klub Beograd

10 godina posle - Galerija FLU 25. avgust u 19.30h

Datum objave:20.08.2009

Pročitano:3615 puta

By:Dragana Dodig

U Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti 25. avgusta će se otvoriti izložba pod nazivom, 10 GODINA POSLE. Po prvi put, će se jedna cela generacija FLU slikara, grafičara i vajara, okupiti i izložiti svoja dela.

Generacija ’93.-’98, je brojna (62), širokog raspona godista (’64.-‘76), Većina ih je diplomirala ’98, mnogi su magistrirali i doktorirali, trećina ih živi i radi u inostranstvu.
 


10 godina kasnije, svi se na neki način bave umetnošću, ili se njoj vraćaju, kao sigurnom utočištu.
Na izložbi će biti zastupljeni radovi u svim klasičnim medijima kao i multimedijalnog tipa.
 
10 godina rada predstavljenih autora (ujedno i godina jubileja - 30 godina Galerije ) predstavlja tok stvaralaštva, u ne tako dugom rasponu, ali u trajanju u vremenima koja su zahtevala ozbiljnu energiju za preživljavanje. Ova dela ulivaju nadu, opominju i raduju, ali iznad svega pokušavaju da inspirišu i mladje umetnike i poštovaoce da ne posustanu i ne odustanu od umetničkog čina i komunikacije. U toku izložbe organizovana je tribina sa temom “Umetnik danas-Umetnost sutra” 02. septembra 2009. sa početkom u 18 h (u prostorijama fakulteta prizemlje ulaz iz K. Mihajlove).

Učesnici tribune: Dekan FLU Slobodan Roksandić, Dr Miško Šuvaković profesor estetike i teorije umetnosti, Istoričar umetnosti Nikola Šuica, moderator će biti Dragana Pajković Dodig, likovni umetnik.

Ideja za izložbu Toni Aničin, a za tribinu Vesna Miličević Čvorović. Organizacija i realizacija projekta Dragana Pajković Dodig i Miroslava Marković Karajanković
 
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :