10 godina Belgrade Raw

Datum objave:24.10.2019

Pročitano:1552 puta

Datum održavanja: 26.10.2019 - 27.10.2019

Lokacija: Beograd

U subotu 26. oktobra od 20 časova u prostoru Kvaka 22 u Ruzveltovoj 39 u Beogradu, samoorganizovani foto kolektiv Belgrade Raw slavi 10. rođendan uz pop-up izložbu, promociju knjige "Serbia Raw" i sveže odštampanog fanzina 01. Izložbu i publikacije je moguće pogledati i u nedelju, 27. oktobra od 17-22h.

 Belgrade Raw od 2009. godine kroz medij fotografije istražuje socijalne, urbane i političke aspekte života u gradu, kao i stanje zajednice, aktivno beležeći svakodnevni život Beograda. Kroz kolektivni rad proizvodi izložbe, događaje, radioničarske procese i višemedijske projekte u javnom prostoru i na internetu, preispitujući prirodu medija fotografije, pitanje autorstva i mesta umetnosti u društvu.

Kolektiv čini jedanaest članova: Darko Stanimirović, Nemanja Knežević, Luka Knežević - Strika, Milovan Milenković, Andrej Filev, Aleksandra Perović Mihajlović, Mane Radmanović, Dušan Rajić, Jelena Mijić, Saša Trifunović i Dejan Golić.

 Dvodnevna izložba najnovijih i uglavnom nikada prikazanih fotografija biće otvorena od 20h u galeriji Kvake 22 uz audio instalaciju nastalu u saradnji kolektiva i Jovana Vesića.

Fanzin 01 biće dostupan za listanje, a moći će i da se pazari po ceni produkcije od 696 dinara.

Foto knjiga "Serbia Raw" koja je nastala kao rezime četvorogodišnjeg radioničarskog rada u 13 gradova u Srbiji, po prvi put biće javno predstavljena u Beogradu i dostupna po ceni od 3.000 dinara. Tekst o kolektivu Belgrade Raw koji je uvodni tekst knjige pisala je istoričarka umetnosti i kustoskinja Maja Ćirić.

Na spratu Kvake 22 slavićemo uz piće, možda tortu i muziku koju će puštati thinker.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :