Barutana klub Beograd

REALNOST U FIKCIJI: VI GoetheFEST od 6. do 11. oktobra u Dvorani KCB-a

Datum objave:03.10.2017

Pročitano:2421 puta

Datum održavanja: 06.10.2017 - 11.10.2017

Lokacija: Beograd

GoetheFEST 2017
STVARNOST U FIKCIJI
6 – 11. oktobar 2017. godine
Dvorana Kulturnog centra Begrada, Kolarčeva 6


Festival savremenog nemačkog filma GoetheFEST koji uspešno, 6. put za redom, organizuju Goethe Institut i Kulturni centar Beograda biće održan od 6. do 11. oktobra 2017. godine u Dvorani Kulturnog centra Beograda pod sloganom REALNOST U FIKCIJI, a potom se program seli u novosadski i niški Kulturni centar.

Ovogodišnje izdanje festivala donosi izbor od 11 nagrađivanih i zapaženih ostvarenja sa ovogodišnjeg Berlinala, kao i ostvarenja nominovana za Nemačku filmsku nagradu, a koja potpisuju autori kao što su Fatih Akin, Folker Šlendorf, Tomas Arslan…

Filmovima iz ovogodišnje nemačke produkcije zajedničko je to da aspekte nemačke realnosti prikazuju u zgusnutoj fikciji. Šta pokreće ljude, koje se tragedije i komedije iznova mogu ispričati o večitim konstantama ljubavi i smrti, vernosti i izdaje? Na ta pitanja pokušaće da odgovori jedanaest filmova, otvarajući pritom nova pitanja o Nemačkoj, o svetu i o smislu života uopšte.

 

GoetheFEST 2017

Festival otvara film “Vestern” Valeske Grizebah, koji ima sve karakteristike vesterna – dobre, loše momke, lepe pejzaže, odličnu muziku… Akciona komedija “Mirotvorci” Roberta Talhajma prati sudbinu nekadašnjih tajnih agenata Istočne Nemačke koji su ostali bez posla po ujedinjenju Nemačke, ali i dobili priliku da pokažu svoje veštine spasavajući kidnapovanog agenta zapadnonemačke obaveštajne službe u jednoj dalekoistočnoj zemlji… Tu je i film “Afera Nil-Hilton” Tareka Saleha, dobitnika Gran prija na ovogodišnjem Sandensu. Poseban segment programa čini nekoliko filmova koji se bave porodičnim odnosima: “Svet Vunderlinovih” Danija Levija, “U vremenima nestajuće svetlosti” (režija Mati Gešonek) i “Svetle noći” (Tomas Arslan).

VI Goethe Fest prikazaće i ekranizacije poznatih književnih dela, poput filma “Čik” Fatiha Akina, zasnovanog na istoimenom romanu Volfganga Herndorfa, kao i filma “Povratak u Montok” Folkera Šlendorfa, prema pripoveci Maksa Friša.

Prodaja karata po ceni od 250 dinara na blagajni Dvorane Kulturnog centra Beograda. Radno vreme blagajne svakoga dana od 16 do 21h.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :