Barutana klub Beograd

Prvi showcase festival u Beogradu

Datum objave:06.09.2017

Pročitano:3361 puta

Datum održavanja: 05.10.2017 - 08.09.2017

Lokacija: Beograd

TRECE IZDANJE INDIREKTA KOD NAS

Treci Indirekt Festival u Beogradu održava se od 5. do 8. oktobra ove godine na više lokacija u gradu kao međunarodni muzički Showcase festival.


Na ovom, ujedno i prvom showcase festivalu u Beogradu će se, pored muzičkog programa koji je u prvom planu, program sastojati i iz predavanja eminentnih stručnjaka iz muzičke industrije, koja su namenjena edukaciji regionalnih muzičara ali i svih ostalih koji učestvuju u procesu stvaranja, proizvodnje, distribucije ili organizacije muzičkih dogadjaja.


"Ove godine, pre svega, želimo da na Indirektu pružimo priliku muzičarima. Imaće mogućnost da se predstave ljudima iz muzičkog biznisa našeg reagiona, ali i iz cele Evrope. Pored plana da srpskoj publici i organizatorima dogadjaja predstavimo evropske muzičare od kojih se dosta očekuje u narednom periodu, naša ideja je i da Evropi približimo srpsku nezavisnu scenu", kaze Dejan Boškovic, glavni organizator Indirekta u Beogradu.

 

Indirekt Festival 2017


U okviru programa će ucestvovati muzičari i predavači iz čak 12 evropskih zemalja, što je dokaz da Indirekt diše internacionalno.


"Prvi put dovodimo profesionalce koji ce ljudima iz muzičkog bisnisa odrzati radionice sa idejom da im svoja iskustva prenesu razmenom iskustava i primerima iz prakse. Ovo im je i sjajna prilika da naprave kontakte za svoje buduće aktivnosti", dodaje Boskovic.


U skladu sa tim, festival će se odvijati na nekoliko lokacija u gradu, sa samostalnim programom za svaku od lokacija - „Dorćol Platz“, „Rex“ “KC Grad” i „Majstor za pivo“ a u skladu sa senzibilitetom svakog od ovih mesta.
Indirekt je festival nezavisne muzike i umetnosti, nastao kao oda independent sceni u globalu 2013. godine u Umagu. Početna ideja bila je da se u tom mestu jednom godišnje okupe umetnici iz regiona i da nastupaju u atmosferi koja briše granice između izvođača i publike. i zaista, od tada su mnoge granice izbrisane. Usled regionalnog povezivanja i potrebe za umrežavanjem nezavisne muzičke scene regije, u oktobru 2015. godine u Srbiji, u Beogradu održan je prvi Indirekt, jesenje izdanje. Već je drugo izdanje ovog festivala u našem gradu dobilo međunarodnu notu u oktobru 2016. godine. Indirekt u Srbiji okuplja preko 1000 mladih ljudi iz sveta muzike, kako iz naše zemlje tako i z regiona i Evrope.

Cena pojedinačnih dnevnih ulaznica koje važe za sve lokacije (večernji koncerti) iznosice 500 dinara, paket za sve dane festivala (večernji koncerti) 1200 dinara, a akreditacije koje omogućavaju ulaz na dnevni program (paneli, eadionice, predavanja) i večernji program (koncerti na svim lokacijama) 2000 dinara.

Za vise informacija na Fejsbuk stranici festivala:
https://www.facebook.com/indirektfestival/


I u grupi za zainteresovane za dnevni program:

https://www.facebook.com/groups/Indirekt.showcase/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :