Prvi Eko bazar u Pančevu

Datum objave:15.08.2017

Pročitano:1822 puta

Datum održavanja: 16.08.2017

Lokacija: Pančevo

U sredu 16. avgusta organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting organizuje prvi po redu Eko bazar pod sloganom „NOVA ENERGIJA“, uz podršku Trag fondacije i Grada Pančeva.

Bazar će se održati u novoj zelenoj oazi našeg grada, dvorištu Streljačke družine 1813, i ugostiće veliki broj talentovanih mladih ljudi i socijalnih preduzeća, organizacija civilnog društva, „zelene“ stručnjake, dizajnere, arhitekte i pančevačke muzičare.

 

Eko Bazar

Eko bazar 2017 imaće prodajno – edukativni karakter i biće posvećen zaštiti životne sredine. Centralne teme bazara su reciklaža i „zelena ekonomija“ koje predstavljaju razvojnu šansu Pančeva i Srbije. Navedene teme obradićemo kroz 5 tematskih celina: Zona Zelenih Biznisa, Zelena Edu Zona, Eko Paviljon za Decu, Green Movie Zona, Muzička Zona.

Program Eko bazara

17.30 – 22.00 Eko Bazar Zona
- upoznajte se sa našim i vašim izlagačima, koji će vam se predstaviti sa svojim kreativnim proizvodima, od džema do lokomotive.

17.30 – 18.30 Zelena Edu Zona – Radionica: Šta su gradske zajedničke bašte?
- družeći se sa sjajnom Katarinom Milenković iz „Ama - Centra za negu čoveka i prirode“ saznajte šta je sve potrebno da bi se pokrenulo baštalište u našem gradu.

17.30 – 18.30 Eko Paviljon za Decu – Radionica: Da li ste spremni za kompostiranje?
- Rade Mašić je uvek i svuda zadužen za decu. Uhvatite vaše ćere i sinove za ruke i pravac u Eko dvorište. Vreme je da se kompostiramo!

18.30 – 20.00 Panel diskusija – „Pančevo: Pametni grad“
- najpoznatija zelena aktivistkinja u našem gradu Violeta Jovanov Peštenac moderira panel na kojem će učestvovati, redom:
• Žaklina Živković [Grupa za analizu i kreiranje javnih politika] bavi se istraživanjem o zelenoj ekonomiji u Srbiji
• Nataša Gligorijević [Centar za održivi razvoj Srbije (CORS)] govoriće o modelu „zelenih“ javnih nabavki
• Iva Marković [Zelena omladina Srbije] govoriće o zelenim radnim mestima i potencijalima za zapošljavanje mladih
• Liljana Konevski [Pokret gorana i centar volontera Pančevo] govoriće o projektu IPA “Eko Tamiš: novi turistički proizvod” o stvaranju ekološko-turističkog proizvoda Pančeva
• Gordana Vlajić, urednica i novinarka dečijeg časopisa [Ekopedija]
• Dragan Srećković, Trag fondacija
biće zanimljivo, dajemo časnu zelenu reč!

19.45 – 21.00 Green Movie Zona – Film: Taking Root: The Vision of Wangari Maathai
- jedinstvena prilika da zavirite u jednu od najstarijih zgrada u našem gradu i uživate u bioskopskoj atmosferi. Od 19.45 gledamo divan autobiografski film o Wangari Maathai, ženi koja je vratila dostojanstvo svojoj zemlji. Ženi koja je dobila Nobelovu nagradu za MIR 2004 godine!

21.00 – 22.00 Muzički program
- naši drugari/ice iz Sindroma u četvrtak sviraju na Beer festu, spremaju se za kidanje! Promena termina im ne odgovara i neće moći da se druže sa nama. Mi od našeg muzičkog programa ne odustajemo i zato očekujte neočekivano, Vidimo se na dens floru od 21h! 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :