Predstava Izlaženje otvara 46. Ex Teatar Fest u Pančevu

Datum objave:30.05.2017

Pročitano:4740 puta

Datum održavanja: 31.05.2017

By:Dragana Joksimović

Lokacija: Štab Pogon, Pančevo

Prva predstava ovogodišnjeg, 46. po redu „Ex Teatar” festa biće odigrana u pančevačkom „Štab Pogonu”, u sredu, 31. maja, od 20 časova.

 

Predstava Izlaženje

„Izlaženje” je pozorišna predstava po romanu Barbi Marković, čija je tema odrastanje, elektronska muzika i socijalno samoubistvo. Predstava, koju je režirala Jovana Tomić, svoju premijeru imala je u decembru prošle godine, od kada je privukla dosta pažnje beogradske publike kao autoironičan osvrt na klabing. Produkciju predstave potpisuje trupa Teatarmaher, a u njoj igraju glumice Milica Stefanović, Irma Milović i Jelena Ilić.

Nakon predstave, u „Pogonu” će se nastaviti sa muzičkim programom za koji će biti zadužen Sinbad iz lokalnog serijala Profesionalci.

Ex Teatar fest je pozorišni festival koji se preko četrdeset godina održava u Pančevu. Ovogodišnji festival okupiće pet nezavisnih pozorišnih produkcija iz Beograda i Novog sada, a baviće se temom slobodnog pozorišta u Srbiji.

 

Ex Teatar Polet

Upravo to, odražava se i u sloganu 46. „Ex Teatra” - „Polet” - koji je pokušaj da se u jednoj reči rezimira stanje slobodnog pozorišta u Srbiji. Šta je jedini osećaj koji zasigurno morate da posedujete ako želite da nezavisno stvarate umetnost u ovoj zemlji? POLET- suludi entuzijastični osećaj za održanjem koji vas pokreće i dovodi do ivica egzistencije i ludila a sve pod ličnim opravdanjem da je ljubav prema pozorištu veća od svega. Neka od pitanja koja se postavlju kada se govori o slobodnom pozorištu su „dokle taj poletni osećaj traje?“ i „da li je moguće da bilo šta nastane i dalje se održava isključivo na poletu?“.

Objedinjen program festivala može se pogledati na zvaničnom „Fejsbuk” događaju 46. Ex Teatar Fest - POLET.
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :