Barutana klub Beograd

NOVI STRAY DOGG: Objavljen prvi u nizu spotova koji najavljuju četvrti album

Datum objave:06.12.2018

Pročitano:1633 puta

Datum održavanja: 22.12.2018

Lokacija: Beograd

Izašao je prvi od tri spota koji će narednih dana najaviti novi album benda Stray Dogg. Video za numeru "Too Much Madness" realizuje Cinnamon Production. U glavnoj ulozi pojavljuje se Dukat, frontmen benda koji je u nedefinisanom odnosu sa osobom transrodne opredeljenosti.
 


"Naša koreografkinja Nataša Stanković i ja smo jedno veče napravili koncept za sva tri spota, pa smo zajedno sa rediteljkom Jelenom Gavrilović i Dušanom Grubinom te ideje realizovali, a Ana Žugić i Olga Košarić su ih u montaži uobličile u jednu celinu. Ovo je prvi put da izlazimo sa tri spota kao tri singla pred objavljivanje albuma", kaže Dušan Strajnić, frontmen.

U narednih petnaest dana izaći će i druga dva. A nakon ovog audio-vizuelnog spektakla petočlani sastav će objaviti i svoj četvrti studijski album "Look At The Moon", tačno tri godine nakon prethodnog "Come Along Wind". Ovu diskografsku pauzu između albuma grupa prekida objavljivanjem devet novih pesama. Album je, kao i svi prethodni, inspirisan temama ljubavi. Ali je zvuk drugačiji nego ranije, čemu je mnogo toga doprinelo.

"Pre svega, na albumu je gostovalo dosta različitih muzičara. A nismo se držali ni tradicionalnih instrumenata, nego smo eksperimentisali, dotakli se i elektronike. Kao i naš drugi album, producirao ga je Boris Mladenović u Studiju Digimedia iz Beograda. Ovoga puta je, pored samog snimanja radio i na aranžmanu pesama sa nama. Budući da smo i podržani od strane tog studija, pristup snimanja je bio malo drugačiji. Skoro četiri meseca smo natenane radili na svakoj pesmi i ta sloboda je takođe doprinela zvuku. Miks je rađen u muzičkom ateljeu „Studio O", dok je master u SAD- u radio Karl Saff", govori Dušan.

Prvi put od kad postoji, Stray Dogg je snimio i pesmu na srpskom jeziku koja će se naći na kraju albuma, a koja je prvobitno rađena za film "Susret" Marije Strajnić.

Stray Dogg će se sa novim albumom pojaviti pred beogradskom publikom 22. decembra u Kulturnom centru Grad, što će ujedno biti i prva prilika fanova da uživo čuju sve pesme sa "Look At The Moon", kupe album po specijalnoj ceni i sa bendom obeleže sedam godina stvaranja.

Nakon tog, slede koncerti i u drugim većim gradovima regiona:
Novi Sad 4. januar,

Zagreb 23. januar,

Ljubljana 24. januar

 


 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :