Metessi i Zvijezde: Sloboda u svakom vidu i opciji!

Datum objave:08.04.2017

Pročitano:3349 puta

By:Milan B. Popović

MATESSI I ZVIJEZDE VIDEO SINGL SLOBODNI / DALLAS RECORDS

Numera “Slobodni”, sa aktuelnog CD albuma “Ljudi od slame”, jeste jedno, sa jedne strane ozbiljno muzički-tekstualno-vokalno izvanredno delo, a pomalo retro i minimalistički rad, sa druge strane. “Pogledaj me, oseti me, zagli me, povedi me”, peva jasno i dovoljno glasno Matessi u “fejd autu” numere “Slobodni”, i time zapravo potencira osnovne postulate življenja i bitisanja humanoida danas – u sve okorelijem, surovijem i brutalnijem vremenu u kojem živimo, ili samo životarimo, od danas do sutra, od prvog do tridesetog u mesecu.

 

Matessi i Zvijezde


Novo video delo poznatog srpskog reditelja i rok muzičara Branka Radakovića prikazano je premijerno u nedelju 26. marta na hrvatskom kanalu RTL 2 u emisiji ”Top.hr”.


U pitanju je baš muzički spot za pesmu ”Slobodni” Metessija i Zvijezda, a Radaković je zaslužan za režiju, montažu i celokupnu ideju tog videa.


I pored velike zauzetosti radom na sopstvenom solo albumu, spotovima za isti, kao i svom novom dokumentarcu i na još nekim igranim filmovima, ipak je uspeo da realizuje još i spot za jedan od svojih omiljenih novotalasnih bendova.


Video je pesmu „Slobodni“ sniman u januaru ove godine jednim delom u Zagrebu (na krovu jedne od zgrada u kvartu „Prečko“), a veći deo na autentičnim lokacijama u Sisku (stare dizalice u nekadašnjoj Sisačkoj luci i u „Domu kulture“), gde su ustvari „Zvijezde“ i rođene pre 35 godina, izbacivši svoj tada i sada već kultni novotalasni album ”Imitacija života”.


Radaković je sa postprodukcijom spota za pesmu ”Slobodni” završio početkom marta. Inače, uskoro nas čeka i objavljivanje i singla koji su zajedno uradili Branko Radaković i Renato Metessi za pesmu ”Svet se pokreće”.


„Nikad zadovoljni, nikad sretni, vrati unazad i ponovi, ko smo mi i kom su oni odivijek smo bili slobodni....kao slobodni u kavezima gradovima“, peva Metessi dok u refrenu grlato bukti jednu ponavljajuću i ideološku, suštinsku reč – SLOBODNI, SLOBODNI, što ukazuje na mnogo toga u ovom vremenu tranzicije i bezdušnošnosti. „Spavaj samo spavaj, ne budi se nikada“, nastavlja Metessi.
„Pogledaj me, oseti me“ – poručuje Metessi, kao da vam/nam govori da pogledamo i poslušamo njegovu novu pesmu i video spot! Učinite to, poslušajte ga, pogledajte ga, nećete se pokajati. To je 100 % sigurno! Odlična pesma, odličan spot, još bolja saradnja!

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :